Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

...
Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)
Коментари Харесай

Запалени боклуци край Стамболийски вдигнаха пожарна и РИОСВ на крак през нощта

Екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) и Регионалната лаборатория в Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) са правили до късно нощес инспекция поради пожар , тръгнал от запалени боклуци сред селата Триводици и Ново село в община Стамболийски.

Сигнал за обстановката е подаден в края на работния ден от кметовете на Триводици и на пазарджишкото село Хаджиево на незабавния телефон 112. Те са съобщили, че поради южния вятър към обитаемоте места има задимяване, остра и задушлива миризма, осведомят от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Експертите пристигнали на място неотложно. Станало ясно, че гори нелегално бунище в местността " Баира " на територията на някогашна кариера. Извършени са измервания на качеството на атмосферния въздух, като мястото на пробовземане е съобразено с посоката на преобладаващия вятър. Когато са подготвени, резултатите ще бъдат показани на екоинспекцията.

Към момента Регионална инспекция за опазване на околната среда обяснява кой е притежателят на терена. Срещу него ще бъдат подхванати административно-наказателни дейности с цялата суровост на Закона за ръководство на отпадъците.

Екип на пожарната се е борил с огъня през нощта. Към момента той още тлее и дейностите на пожарната не престават.
 Пожар гори край старозагорското село Виден
Пожар гори край старозагорското село Виден

Силният вятър пречи за локализирането на огъня
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР