Екип на ООН със заключение, че има достатъчно убедителна информация“

...
Екип на ООН със заключение, че има достатъчно убедителна информация“
Коментари Харесай

Изнасилвания и сексуални посегателства – ООН с доказателства за действия на „Хамас“ в Израел

Екип на Организация на обединените нации със умозаключение, че има „ задоволително безапелационна информация “ за полови похищения по време на офанзивата на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври. Сред тях са изнасилвания и групови изнасилвания.

От Организация на обединените нации разясняват също, че има задоволително информация да се счита, че заложниците на групировката са били обект на полово принуждение. От „ Хамас “ твърдо отхвърлят обвиняванията.

Израел не изпратиха делегация на последните договаряния за преустановяване на огъня

Според данните половите похищения са станали на най-малко три местоположения – на фестивала „ Нова мюзик “, на път 232 и в кибуца Реим. Журналисти на Би Би Си също са видели и чули доказателства за изнасилвания, полово принуждение и обезобразяване на дами.

Предупреждаваме ви, че материалът съдържа информация за лица над 18 години.

По време на визитата на делегацията на Организация на обединените нации в Израел са направени 33 срещи, на които са прегледани повече от 5000 фотоси и над 50 часа видео. Въпреки желанието на Организация на обединените нации да беседва с потърпевшите, никой от тях не се съгласи да даде публични показания.

„ Преди имах огромни фантазии. В момента само бленувам да се върна вкъщи и войната да свърши “, споделя Менатала Хамуда

В отчета на Организация на обединените нации са разказани и случаи на полово принуждение над палестинци в израелския арест. Сред тях са „ нежелано допиране на интимни елементи “ и „ дълги интервали на насилствена голота “. В отчета е маркирано още, че въпреки да няма документиран нито един случай на обезчестяване на палестинци, консервативните културни правила може да са изиграли роля в това сходни действия да бъдат докладвани.

Сред случаите, за които „ Хамас “ е упрекнат са „ полово принуждение, изнасилвания, полови мъчения и нечовешко отношение със пандизчиите “.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР