Екип на международната организация за защита на животните Четири лапи“

...
Екип на международната организация за защита на животните Четири лапи“
Коментари Харесай

Спасиха животните от Зоопарка на ада СНИМКИ

Екип на интернационалната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ през вчерашния ден изтегля единадесет животни в сериозно положение от зоопарка в албанския град Мбростар, област Фиер. Акцията се организира взаимно с локалното Министерство на туризма и околната среда и полицията.

Животните, измежду които трикрака мечка и три лъва, краткотрайно са настанени в зоопарка в Тирана. След като положението им бъде нормализирано, „ Четири лапи “ ще ги реалокира в избавителни центрове, които оферират близки до естествената им среда условия.

Поради съображения за сигурнсост, акцията беше изненадваща и полицията се наложи да разбие вратите на зоопарка, с цел да обезпечи достъп на избавителните екипи. Според немския ветеринарен доктор доктор Марк Гьолкел, всички животни са били в неприятно положение: „ Това, което видяхме, беше шокиращо: дребни кафези с комплицирани животни, потънали в нечистотия. Един от лъвовете, Ленси, има отичане на конюнктивата на лявото око, което би трябвало да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е извънредно слаб и с ясни признаци на съществени поведенчески проблеми. “

„ Четири лапи “ следи положението в зоопарка в Мбростар от 2015 година Поради законови спънки обаче до този миг организацията нямаше по какъв начин да се намеси. В средата на октомври фотоси на животните в зоопарка и ужасните условия, в които те живеят, бяха оповестени в разнообразни европейски медии и провокираха вълна от неодобрение и рецензии. Зоопаркът в Мбростар даже беше разгласен за най-лошият в Европа и за „ зоопарк от пъкъла “.

Международният екип на „ Четири лапи “, взел участие в избавителната акция, включваше специалисти от Австрия, Албания, Германия, Косово, Румъния, както и екип от Парка за танцуващи мечки край Белица.

" Четири лапи " е интернационална организация за отбрана на животните с централа във Виена, Австрия и представителства във Англия, Нидерландия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния, Украйна, Южна Африка, Съединени американски щати, Австралия и България. В Брюксел действа и офис по европейска политика.

Основана през 1988 година от Хелмут Дунглер, организацията разпространява хуманното отношение към животните посредством поредни акции и планове. Дейностите на " Четири лапи " са резултат от изследвания и научна работа, както и от интензивно лобиране на национално и интернационално равнище. Усилията на " Четири лапи " са съсредоточени в помощ на животни, чието битие зависи напълно от индивида: бездомни кучета и котки, опитни животни, селскостопански животни, животни компаньони, както и отглеждани в несъответствуващи условия огромни котки, мечки и орангутани.

Офисът на „ Четири лапи ” в България действа от 2000 година У нас организацията е позната най-много с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, построен взаимно с фондацията на известната френска актриса Бриджит Бардо, и с плановете си за кастриране на бездомни животни. Всички планове и акции на „ Четири лапи ” се финансират напълно от дарения, идващи от над половин милион поддръжници на организацията от целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР