Екип на bTV по следите на сигнали за организиране на

...
Екип на bTV по следите на сигнали за организиране на
Коментари Харесай

Дрифтове и гонки: Екип на bTV на нощна проверка из столичните булеварди

Екип на bTV по следите на сигнали за образуване на нощни гонки и дрифтове в и към София. За жителите в някои региони на столицата тези гледки са всекидневие.

Полицията в София беше вдигната на крайник откакто получи сигнал за шофиране с висока скорост

Нашата инспекция стартира в кв. „ Витоша “, към „ Симеоновско шосе “. Сигналите за него гласят, че гонки има, само че не са измежду най-тежките. Жители на квартала споделят, че такива звуци се чуват най-вече от Околовръстното шосе, само че не са ставали очевидци на катастрофи.

Зачестилите инспекции през седмицата, водени от измененията в Наказателния кодекс, изиграват своята роля за държанието на нощните градски състезатели .

Софийската районна прокуратура се е самосезирала

„ Цифрите са показателни. Над 30 000 са нарушаванията, които са повече в съпоставяне със същия интервал за предходната година на територията на София. До днешна дата от началото на годината са открити 201 000 нарушавания за превишена скорост “, регистрират от „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.    

През седмицата Столична община подари пет нови мобилни камери в помощ на акциите на Министерство на вътрешните работи.

Диана Русинова е подала сигнал в полицията

„ Всички знаем какво се случва по улиците на София. За страдание, някои от случаите наскоро приключиха съдбовно. Затова е извънредно значимо да се направи оптималното за увеличение контрола на скоростта “, споделя кметът на София Йорданка Фандъкова.

Екипът на bTV потегля по „ Ботевградско шосе, за което имаме сигнал, че ще бъде място за среща на среднощните състезатели. По-голямо внимание отделяме на разклона към околните до София села.

В града работят над 300 камери

Пътят за Чепинци е едно от най-често срещаните места за гонки край столицата. В нощта на 24 против 25 август не липсваха животозастрашаващи надпревари и маневри там.

Друго място за подобен вид сбирки е регионът на Националния исторически музей. Около 21 ч. там имаше фенове на високите скорости и адреналина, само че половин час след среднощ е безусловно умерено.

Правили са проява пред учебно заведение в Садово

В подтекста на инспекциите и засиленото полицейско наличие на местата, по-наситени с дрифтове и гонки, липсваха произшествия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР