Екип на Alphabet ще се опита да направи промишлените роботи

...
Екип на Alphabet ще се опита да направи промишлените роботи
Коментари Харесай

Alphabet ще прави промишлените роботи по-достъпни


Екип на Alphabet ще се опита да направи промишлените роботи по-лесни за потребление
(снимка: X Company видео)

Alphabet, компанията-майка на Гугъл, сътвори нова компания за разработка на програмен продукт за роботи. Intrinsic произлиза от изследователската лаборатория „ X ” или по този начин наречената „ фабрика за лунни фотоси ” .

По-рано дивизията „ X ” обособи някои други независими действия в границите на Alphabet, като да вземем за пример компанията за самостоятелни автомобилни Waymo и научния екип Verily, напомня.

Intrinsic ще се концентрира върху създаването на софтуерни принадлежности, които целят да създадат промишлените роботи „ по-лесни за потребление, по-евтини и по-гъвкави ”, съгласно блог обява на , назначена за основен изпълнителен шеф на компанията.

В обявата се споделя, че образованието на роботи за осъществяване на задания е трудоемко, изисква експерти инженери, а също така блокира продуктивността на предприятието и спъва икономическия напредък. Ефектът е възпрепятстване на локалното произвеждане и задълбочаване на зависимостта на света от интернационалните „ индустриални замъци ”.
още по тематиката
Това, от своя страна, основава неефективни, скъпи и нездравословни за околната взаимоотношения на импорт и експорт. Тан-Уайт цитира Световния стопански конгрес, съгласно който 70 % от международните артикули се създават в 10 страни, а Международният транспортен конгрес твърди, че 30 % от всички нездравословни излъчвания от превоза са свързани с товарни транспорти.

„ Отключвайки достъпа до невероятни принадлежности за продуктивност, ние се надяваме да подкрепим прекосяването към по-устойчив и по-справедлив метод за производство на нещата ”, написа Тан-Уайт.

„ През последните няколко години нашият екип изследва по какъв начин да дадем опция на индустриалните роботи да усещат, да учат и автоматизирано да се поправят, до момента в който извършват задания, тъй че да работят в по-широк набор от настройки и приложения ”, добавя тя.

Работейки в съдействие с екипи от Alphabet и сътрудници в действителни индустриални условия, откривателите от Intrinsic са тествали програмен продукт, който употребява техники като автоматизирано разбиране, задълбочено образование, обмисляне на придвижване, симулация и надзор на силите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР