ЕК прекратява мониторинга на съдебната реформа и корупцията на България. Действително

...
ЕК прекратява мониторинга на съдебната реформа и корупцията на България.
Действително
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Западът и ЕС губят влияние, има червени линии за Русия и САЩ

ЕК приключва мониторинга на правосъдната промяна и корупцията на България.

" Действително това е добра вест, фактически няма връзка сред мониторинговия механизъм за България и Румъния и участието в Шенген. Това е позицията, която с изключение на Европейската комисия, защитаваше и България. Отпадането на този мониторинг основава по-добри условия за превъзмогване на трудността, изключително от страна на Нидерландия. Това че няма да има мониторингов механизъм е плюс, ще има отчети, само че те ще бъдат в границите на общия годишен отчет на Европейски Съюз за всички 27 страни за корупция господство на закона ", каза директорът на Института за стопанска система и интернационалните връзки Любомир Кючуков в студиото на " Денят ON AIR ".

Той напомни, че сме изпълнили всички механически критерии.

" Има един аспект, който се пропуща - работата на партийно равнище в границите на политическите фамилии в Европа. Тя е извънредно значима, единствено преди 1 година българските социалисти в Европейския парламент съумяха да предотвратят присъединението на Швеция като трета страна към тази двойка, която да блокира. Илхан Кючук се опита да направи сходно деяние в Австрия, само че там либералите са в съпротива ", допълни Кючуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него е добре да има разговор както с Нидерландия, по този начин и с Австрия.

Попитан дали е реалистично идната година да влезем в Шенген, той отговори: " Реалистично е и в този момент да има основна смяна. Най-реалистично може да наподобява през призмата на отчасти приемане в Шенген - въздушното пространство, румънските и българските летища да бъдат включени. Мигрантският напън не минава през въздушното пространство, тяхната логичност е, че те избират да имат няколко граници, преди да се стигне до шенгенската граница. "

Любомир Кючуков е на мнение, че речта на Урсула фон дер Лайен е била сдържана.

" Успехите бяха изведени на напред във времето, проблемите бяха заобиколени. Говорейки за Украйна, доста забавно, че страната не беше изведена като главен проблем. Срещата на Г-20 не беше украинизирана, Украйна вървеше след Африка. Войната в Украйна сподели, че Западна Европа значително е изолирана и неразбрана в позицията си ", коментира директорът на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

По думите му Западът и Европейският съюз губят въздействие измежду останалия свят и си дават сметка за това.

" Глобалният свят не е подготвен да осъди войната в Украйна и хората напълно намерено задават въпроса: " Защо хората, които умират от войните в Йемен, Судан, Етиопия, са по-малко от хората, които умират в Европа ". Неслучайно в този момент се упорства за една по-справедлива система на интернационалните връзки, която да регистрира и техните проблеми, а не да бъде евроцентристка ", безапелационен бе той.

Любомир Кючуков смята, че ще се стигне до съглашение за преустановяване на огъня: " Това няма да бъде кротичък контракт, който да реши въпросите. Териториалните проблеми ще останат за дълго нерешени. Украйна си дава сметка от ден на ден и повече. Има " червени линии ", които се споделят от Русия и Съединени американски щати - да няма пряк боен конфликт Русия - НАТО. И това да не се прерасне в спор с използване на нуклеарно оръжие. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР