(ЕК) одобри всички направени разходи от Република България през 2020

...
(ЕК) одобри всички направени разходи от Република България през 2020
Коментари Харесай

ЕК възстановява над 15 млн. лв. за борба с африканската чума на България

(ЕК) утвърди всички направени разноски от Република България през 2020 година за битка със болестта по свинете (АЧС) и ще възвърне оптималния позволен % от тях, според европейското законодателство – 75%. Възстановените средства ще бъдат в размер на над 15 млн. лева, съобщи Българска национална телевизия.
По-рано Европейска комисия възвърне на страната ни повече от 22,5 млн. лева за ограниченията, приложени през 2019 година През ноември 2020 година в България се организира одит от Европейската комисия за оценка на ограниченията, прилагани от българските управляващи за битка със болестта.
 Потвърдиха африканска чума при четири диви прасета в Панагюрище Потвърдиха африканска чума при четири диви прасета в Панагюрище
Нови четири позитивни проби за Африканска чума по свинете са регистрирани на територията на Държавно горско стопанство -Панагюрище. Т...
Представителите на комисията оцениха високо правенето и използването на междуведомствения План за надзор и попречване разпространяването на болестта Африканска чума по свинете в България през 2020 година, всички прилагани от способените органи ограничения, признатите законодателни промени и положителното съдействие сред всички заинтригувани институции в битката с АЧС.
В резултат на прилаганите ограничения от началото на 2020 година досега в България се регистрира позитивна наклонност за намаляне на броя на огнищата на АЧС при домашни прасета спрямо 2019 година Спадът е с близо 60%, като през 2019 установените огнища са 44, а през 2020г. – 19 на брой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР