ЕК одобри осмия договор с фармацевтично дружество - Valneva, с

...
ЕК одобри осмия договор с фармацевтично дружество - Valneva, с
Коментари Харесай

ЕК сключи договор за достъп до нова ваксина срещу COVID-19

ЕК утвърди осмия контракт с фармацевтично сдружение - Valneva, за да закупи неговата възможна ваксина против COVID-19.

В контракта с Valneva се планува опцията всички държави–членки на Европейски Съюз, да купят съвсем 27 милиона дози през 2022 година Включена е и опция имунизацията да бъде приспособявана към новите варианти, а държавите-членки ще може да създадат спомагателна поръчка за до 33 милиона ваксини през 2023 година

Договорът с Valneva добавя към този момент необятния набор от обезпечени ваксини за произвеждане в Европа, който включва към този момент подписаните контракти с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna и Novavax.

Valneva е европейско биотехнологично сдружение, което създава ваксина с инактивиран вирус, направена от живия вирус посредством химическо инактивиране. Това е обичайната технология за произвеждане на ваксини, която се употребява от 60–70 години, с открити способи и висока степен на сигурност. Тази технология се употребява при множеството противогрипни ваксини и при доста от имунизациите, поставяни в детска възраст.

Понастоящем това е единствената възможна инактивирана ваксина против COVID-19 в развой на клинични изпитвания в Европа.

Комисията, с поддръжката на държавите–членки на Европейски Съюз, взе решение да поддържа тази ваксина въз основа на солидна научна оценка, вземайки поради употребяваната технология, опита на сдружението в създаването на ваксини и индустриалния му потенциал за доставяне на всички държави–членки на Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР