ЕК е изпратила уведомително писмо до Унгария с предупреждение, че

...
ЕК е изпратила уведомително писмо до Унгария с предупреждение, че
Коментари Харесай

ЕК заплашва да спре еврофондовете за Унгария |

Европейска комисия е изпратила уведомително писмо до Унгария с предизвестие, че ще спре заплащанията от еврофондовете заради нередности с публичните поръчки, от които е ощетен бюджетът на Европейски Съюз, написа БНР.

Става дума за проблеми с контрола, одита, прозрачността и отчетността в областта на публичните поръчки. Комисията счита, че управляващите в Унгария пречат и лимитират следствията на измамите, което води до сериозна финансова корупция и нарушаване на европейското законодателство. Проблем е и липса на ефикасна рамка за битка с корупцията в Унгария, както и на без значение следствие на финансовите измами.

За първи път Европейска комисия изпраща уведомително писмо в границите на новия механизъм, обвързващ приемането на средства от еврофондовете с върховенството на закона в страните-членки. Това е и първата от формалните стъпки от процедурата, която би могла да докара до вероятно прекъсване на еврофондовете.

Унгария разполага с два месеца да отговори на писмото. Властите би трябвало да дадат пояснение и да предложат метод, по който нарушаванията да бъдат прекъснати.

Ако това не се случи, процедурата ще продължи, като последната стъпка е прекъсване на заплащанията по европейските фондове. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР