Ежегодният събор на БСП се мести от Бузлуджа на жълтите

...
Ежегодният събор на БСП се мести от Бузлуджа на жълтите
Коментари Харесай

Съборът на БСП се премести от Бузлуджа на жълтите павета

Ежегодният събор на Българска социалистическа партия се мести от Бузлуджа на жълтите павета. След като Cоvid-19 анулира всеобщото събитие на социалистите на паметника, те взеха решение да съберат всички свои последователи пред Министерския съвет на протест против ръководещите.

" Митингът ни остава на 25-и от 11 часа пред Министерския съвет ", по този начин водачът на социалистите Корнелия Нинова разгласи решението на Изпълнителното бюро. Митингът е под наслов " Срещу корупцията и грабежа - дружно за България ".

В 10.30 часа потегли шествие от площад " Александър Невски ", мина през улица " Георги Раковски " и бул. " Княз Александър Дондуков " и доближи пред Министерския съвет.

" Нека на този ден да бъде декларирана волята за смяна независимост и правда и правдивост " - това написа и ръководителят на БСП-София Калоян Паргов.

Той декларира, че не мястото, а символиката, която носи връх Бузлуджа, е значима. Според Паргов духът, " който носи Бузлуджа е въплъщение на устрема на десетките хиляди жители, които са по улиците на българските градове с претенции и вяра за смяна, ново начало в страната, за по-добър живот, правдивост и отмъщение. Бузлуджа е мост сред историята и бъдещето ".



" Тя се свързва освен учредяването на Социалистическата партия която повече от столетие е притежател и бранител на всемирен полезности правдивост и взаимност и тъждество ", декларира още той.

За малко стачкуващите от шествието се стопираха пред постройката на КЕВР. Водачите на митинга обявиха, че това е ядката на корупцията в нашата страна. След това митингуващите се насочиха към така наречен триъгълник на властта.

" Тук сме с концепцията да смъкваме държавното управление. По опция, тъй като е липса на всякаква правова страна ".

" Ние сме членове на Българска социалистическа партия, малко закъсня, само че в този момент към този момент мисля, че това ни докара? ".

Казаха, че били неразрешени, на Бузлуджа. Щом сме тук, просто стана нетърпимо, изключително след тази рецесия с Covid-19. Прости, при нас в провинцията беше доста зле. Ограничения отвред ", споделиха протестиращи.

Хората от цялата страна поддържат митинга на социалистите. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е тук, както и цялото партийно управление, депутати, общински съветници.

Снимки БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР