Ежегодната годишна среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев и

...
Ежегодната годишна среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев и
Коментари Харесай

Ръководството на министерството на отбраната се срещна с Корпуса на военните аташета у нас

Ежегодната годишна среща на министъра на защитата Тодор Тагарев и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов с представителите на Корпуса на военните аташета, упълномощени във и за Република България, се организира през днешния ден в Централния боен клуб в София. Тва оповестиха от пресцентъра на МО.

В срещата участваха представители на 15 страни. Министър Тагарев благодари на военните дипломати за техния принос за развиването на съдействието в региона на защитата.

„ Искам да ви уверя, че управлението на Министерството на защитата високо цени напъните на всеки един от вас за развиването на ползотворно двустранно съдействие, насочено към резултати от съвместен интерес “, уточни министър Тагарев в обръщението си към военните аташета.

В срещата участваха също заместник-министрите на защитата Атанас Запрянов и Станимир Георгиев, както и заместник-началниците на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов и генерал-лейтенант Цанко Стойков.

Представителите на Корпуса бяха осведомени с вероятностите за развиване на двустранното военно съдействие, приноса на Република България към общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз и към развиването на качествата на НАТО за въздържане и защита. Обсъдени бяха средата за сигурност и целите на отбранителната политика.

Във фокуса на диалозите бяха също провеждащият се Стратегически обзор на отбранителната политика, бюджета на Министерството на защитата за 2024 година и Програмата за вложения в защитата 2032 с главните модернизационни планове.

Чуждестранните военни дипломати са проведени в Корпус на военните аташета – София, който през тази година се управлява от полковник Пиотр Грела – аташе по защитата на Република Полша. Той е и доайен на Корпуса на военните аташета, а негови заместници са подполковник Желко Симич - аташе по защитата на Република Сърбия, и старши полковник Ха Ман Хунг - аташе по защитата на Социалистическа република Виетнам.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР