Ежедневно трябва да се напомня на всеки шофьор какво прави

...
Ежедневно трябва да се напомня на всеки шофьор какво прави
Коментари Харесай

Психолог: Ежедневно трябва да се напомня на всеки шофьор защо е на пътя

Ежедневно би трябвало да се припомня на всеки водач какво прави и за какво е на пътя, с цел да стигне там, където е тръгнал, без да убие, нарани и изплаши даже някой. Това сподели психологът доктор Пламен Димитров в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Шофирането под въздействието на алкохол и опиати е рисково държание, при което преценката за резултата от личните ни избори е мъгляв, изясни той. Изграждането на лични поведенчески регулатори произтичат от инстинкта ни за самозапазване. " Егоизмът, с който материализмът ни въоръжи, господства и господства като новата форма на мислене за това по какъв начин ти да прокараш своите ползи пред тези на другите. Културата на човешките връзки за жалост регресира. През последните години следим извънредно доста дейности, които демонстрират липса на възприятие за отговорност, на изясненост за това, че с моите дейности провокирам последствия, които могат да увредят живота, да убият, да нарушат благополучието на другите хора. Това е обществена безнаказаност, която се появява доста рано в развиването ни, в юношеските и младежките години “, разяснява доктор Димитров.  

Хората изпитват високи равнища на тревога, само че постоянно избират неефективни способи за справяне с тази тревога и сложни за тях прекарвания, обстановки, страсти, означи психологът. Тогава е значим този миг, в който ни идва едно мислено и си споделяме " А какво мога да предизвикам по този начин, че да навредя на себе си и на другите? “. В тази обстановка тази преценка е отсъствала. Това е покруса, която се повтаря по един или различен метод, тъй като не променяме мисленето си, настройките си и отношението си към следствията от личните си дейности. Ние може в този момент да сме доста гневни, извънредно взискателни към институциите, само че истината е, че най-важната институция сме самите ние. Това е личното ни мислене, методът отговорно да преценим до какви последствия може да докара едно такова държание “, сподели още доктор Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР