Ежедневните проверки за носене на маски по линиите на градския

...
Ежедневните проверки за носене на маски по линиите на градския
Коментари Харесай

До 1000 лв. глоба за без маска в автобус

Ежедневните инспекции за носене на маски по линиите на градския превоз не престават. Екипи на „ Общинска полиция “ наблюдават пасажерите и чиновниците на транспортните компании дали съблюдават противоепидемичните ограничения.

Отделно специалистите от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “ броят пасажерите и следят за скупчване на хора в рейсовете над допустимата граница.

„ При нужда сме подготвени да увеличим броя на транспортните средства. За момента това не се постанова и заради обстоятелството, че учениците са във почивка “, разяснява заместник-кметът Тодор Чонов. В пандемичната конюнктура по линиите на градския превоз се движат 198 рейса, като в пиковите часове броят им е повече и минават на по-чести шпации.

Чонов посочи, че инспекциите се правят през целия ден, седем дни в седмицата. Контрольорите от ОКТ наблюдават с изключение на за съблюдаване на графика, само че и за стерилизация на рейсовете, според условията на РЗИ – на всяка първа и последна спирка повърхностите да се дезинфекцират и почистват.

Проверките през днешния ден до обяд са открили, че дребна част от пасажерите не носят маски в градския превоз. Нарушителите биват сваляни от транспортните средства. Глобите са от 300 до 1000 лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР