Ежедневни разкрития и обвинения месец преди изборите. Последната престрелка е

...
Ежедневни разкрития и обвинения месец преди изборите. Последната престрелка е
Коментари Харесай

Петко Георгиев: „Разпад на държавата! Това е моята диагноза”

Ежедневни разкрития и обвинявания месец преди изборите. Последната престрелка е Бойко Рашков против Бойко Борисов. В петък вътрешният министър съобщи, че някогашният министър председател би трябвало да бъде извикан на разпит. Заговори се за много остарели случаи - „ Мишо Бирата ", „ Ало, Ваньо ", както и скандал от 2009 година Постави се и въпросът за кюлчетата. Общественото мнение е разграничено по свадите. Според едни сме очевидци на реваншизъм, съгласно други - на разплитане на порочни практики.

„ Разпад на страната! Това е моята диагноза ", разяснява журналистът Петко Георгиев. „ Говорим за събития, които вероятно са се случили преди 12 години. Ако в България имаше прокуратура и съд, тези обвинявания щяха да бъдат опровергани или отговорните да бъдат наказани, счита още Георгиев.

Напълно съм склонен, в действителност става дума за диагноза. Работил съм по случая с Мишо Бирата и знам, че това, което приказва актуалният вътрешен министър, не е истина. Имам възприятието, че тези хора са отворили една книга - „ Мисленето " на Даниъл Канеман, и са гледали какви са отклоненията в човешките усещания и по какъв начин хората могат да бъдат манипулирани. И са почнали точна по точка да ги вършат. Нямам срещу задачите - повече бистрота, повече народна власт. Но по какъв начин да приказваме за бистрота, когато става все по-мътно, все по-неясно, съобщи психологът Росен Йорданов. По думите му сега се следи „ евристика на афекта ". Хората са си основали мнение и желаят единствено да чуят някакво удостоверение. Ще предупредя тези хора, които режисират този развой, че „ пресоляването на манджата " води до противоположен резултат, сподели Йорданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР