Ежедневието с малки деца у дома може да бъде доста

...
Ежедневието с малки деца у дома може да бъде доста
Коментари Харесай

Как да поддържаме играчките на децата чисти

Ежедневието с дребни деца вкъщи може да бъде много безредно, което значи, че прането на стотиците играчки в къщата евентуално е последното нещо в листата ви със задания. Въпреки това, както всичко останало, тези предмети също се нуждаят от особено внимание, с цел да се подсигурява, че са безвредни и чисти за игра на децата.

Добрата вест е, че можете елементарно да почистите доста типове пластмасови строителни блокчета. Бернд Гласл, експерт по почистването от немската Индустриална асоциация за грижа за тялото и детергенти (IKW), поучава даже да перете някои типове в пералнята си. Задайте стратегия с оптималната температура 30 градуса по Целзий и високо равнище на водата, като цикъл за деликатеси, коприна или вълна да вземем за пример. Използвайте течен перилен препарат, а не прахуляк.

" За да предотвратите изплъзването на дребни предмети сред барабана и корпуса на пералната машина, поставете блокчетата в калъфка за възглавница или покривка с цип, която може да служи като огромна мрежа за пране ", споделя Гласл.

Съветите му обаче не се отнасят за всички артикули. Производителят на играчки Lego поучава родителите да не употребяват перални или съдомиялни машини. Те също по този начин би трябвало да се въздържат от потребление на фурни, микровълнови печки и сешоари при разчистване на Lego, а даже сушенето им на топла слънчева светлина може да промени формата на блокчетата, споделят от компанията.

Вместо това ви съветваме да почиствате частите на Лего на ръка с вода и мека забрадка или гъба. Уверете се, че водата не е по-топла от 40 градуса по Целзий. Най-добре е да добавите мек почистващ препарат към водата и по-късно да изплакнете блокчетата с чиста вода, споделят от Lego.
Също по този начин избягвайте машинното миене, в случай че почиствате дървени блокчета. " Лакът може да се олющи, а небоядисаното дърво може да стане жестоко ", споделя Стъкъл. Той споделя вместо това да се употребява леко влажна забрадка или суха, в случай че това се окаже задоволително.

Производителят на играчки Синдибаба предлага да се употребява чист оцет или ябълков сайдер , разводнен с вода, за стерилизация на боядисани и небоядисани дървени играчки, изключително на по-малките. Избягвайте обаче да употребявате дезинфекциращи кърпички и почистващи препарати за дърво, защото те могат да съдържат токсични субстанции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР