Ехинацеята е известна от векове наред със своите полезни свойства

...
Ехинацеята е известна от векове наред със своите полезни свойства
Коментари Харесай

Ехинацеята - пръв помощник срещу настинка и грип

Ехинацеята е известна от епохи наред със своите потребни свойства и това, че лекува разнообразни заболявания. Тя произлиза от Северна Америка, като може да се отглежда и вкъщи като саксийно цвете, както и в градината. Но дано в тази публикация ви разкажем повече за потребните свойства на това чудно растение.

Предотвратява настинката

В хомеопатията ехинацеята е доста използвана при подготвяне на разнообразни препарати против простуда и грипни положения. Отварата от ехинацея също. Тя има стимулиращо деяние при произвеждане на бели кръвни телца и покачва имунитета на организма.

Облекчава артрита

Друг факт за ехинацеята е обвързван с нейните противовъзпалителни свойства, влияещи доста позитивно на пациенти, които страдат от артрит. Тази билка оказва помощ за понижаване на чувството за болежка и вдървеност. Полезна е освен при артрит, само че и други сходни дегенеративни заболявания, водещи до обездвижване.

Помага при раздразнения и възпаления

Ако постоянно се оплаквате от гастрит, който възпалява лигавицата на стомаха ви, то ехинацеята е превъзходен лек за това. Нейните противовъзпалителни свойства успокояват и лекуват раздразнението на стомаха.

Побеждава гъбичните инфекции

Ако в миналото сте страдали от гъбични инфекции, то сте наясно какъв брой е неприятно и дискомфортно това. Ехинацеята има свойства, които работят срещу появяването на гъбички  и се борят с гъбичните инфекции доста сполучливо и ефикасно!

Как да използваме ехинацеята?

Ехинацеята може да се приема под всевъзможни форми, налични в аптечната мрежа – чай, хранителни добавки, смес. Чаят и тинктурата най-добре се всмукват от човешкия организъм, заради течната си форма. За най-ефективно деяние може да добавите и свеж корен от джинджифил в чая и малко мед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР