Ехинацея В индианските практики билката често се използвала за лечение

...
Ехинацея В индианските практики билката често се използвала за лечение
Коментари Харесай

Едни от най-мощните билки за здравето

Ехинацея

В индианските практики билката постоянно се употребила за лекуване на разнообразни здравословни проблеми като рани, изгаряния, зъбобол, болки в гърлото и смутен корем, а най-силен резултат имат корените на ехинацеята. Днес най-често се ползва за профилактика и лекуване на настинки и грип.



Женшен

Основно има два вида женшен – азиатски и американски, като американският женшен работи по-релаксивно, до момента в който китайският женшен е по-стимулиращ. Като цяло обаче, билката се употребява най-често в китайската медицина, намалявайки възпаленията, засилвайки имунитета и мозъчната функционалност.

Гинко билоба

Растението е необятно употребявано в обичайна китайска медицина и до през днешния ден и тя даже е най-продаваната билка в международен проект. Тя е богата на антиоксиданти, а свойствата й се употребяват при сърдечни болести, деменция, психологични проблеми и полова дисфункция.

Черен бъз

Смята се, че по-честата му консумация, е способна да понижи продължителността на грипните инфекции и постоянно се употребява за облекчение на главоболи и зъбобол.

Жълт кантарион

Тази билка подкрепя заздравяването на рани, облекчава безсънието, депресията и има позитивен резултат върху болести на бъбреците и белите дробове. 
Ето кои са НАЙ-полезните билки за всяка зодия
Всеки от 12-те знака може да се възползва от преимуществата на избрани билки, които да го подкрепят да се излекува, балансира и вдъх...
Прочети повече
Внимавайте обаче! Ако решите да употребявате жълт кантарион и приемате други медикаменти, консултирайте се първо със експерт. 

Куркума

Куркумата се употребява от ужасно доста време освен в кухнята, само че и в медицината и едни от най-известните свойства на билката е понижаване на възпалението. Куркуминът, който се съдържа в нея, е кадърен да лекува хронично инфектиране, болежка и тревога.

Джинджифил

Джинджифилът съдържа разнородни потребни съединения и от дълго време се употребява в обичайните практики за лекуване на настинки, гадене, мигрена и високо кръвно налягане. 
Какво пропускате да приемате в сезона на грипа?
В сезона на грипа е широкоразпространен приемът на витамини, имуностимуланти, чайове и билкови отвари. Известна и потвърдена е изгодата им...
Прочети повече
Валериана

Другото ѝ име е дилянка, която е известна като „ естествен валиум “ поради способността си да успокоява и от епохи се приема за облекчение на безпокойство, тремор, главоболие и сърцетуптене. 



Лайка

Винаги билката се е приемала като естествено средство против гадене, диария, запек, болки в стомаха, инфекции на пикочните пътища, рани и инфекции на горните дихателни пътища, само че тя също има и противовъзпалително, антимикробно и антиоксидантно свойство. Днес може да се употребява даже като метод за понижаване на прочувствените разстройства.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР