Егоцентричният топкулинар Борис Петров, който вече две седмици докарва до

...
Егоцентричният топкулинар Борис Петров, който вече две седмици докарва до
Коментари Харесай

Шеф Петров бил личен готвач на Златко Баретата в затвора

Егоцентричният топкулинар Борис Петров, който към този момент две седмици докарва до полуда съквартирантите си в къщата на „ ВИП Брадър ”, крие много лют интервал от професионалната си биография. В продължение на цели 11 месеца майсторът на черпака е бил персонален готвач на посочения за наркобос №1 в България Златомир Иванов – Баретата. При това началник Петров е готвил на Златко не в дома му, а… в Централния софийски затвор, научи HotArena.

Легендарният войник от ъндърграунда беше задържан през февруари 2009-а година за основаване и управление на проведена незаконна група за разпространяване на опиати. След като му щракват белезниците, Златко Баретата е обзет от параноя, че в пандиза може да го доближи дългата ръка на съперниците му, отпред с непримиримия Димитър Вучев – Демби. Иванов се опасява да не бъде токсичен и яде единствено от заведения за бързо хранене, които му доставят храна в пандиза. След месец обаче по този начин се отвращава от мазните хамбургери и пици, че не ще да ги огледа. Близкият приятел на Златко – Боби Секулов му предлага да си наеме готвач. И загатва името навръх началник Петров, който по това време управлява кухнята в обичания на гангстера средиземноморски ресторант „ Те Киеро ”.

След малко съмнение Борис Петров се съгласява да подготвя два пъти дневно тристепенно меню за Златомир Иванов – на обяд и на вечеря, защото опандизеният закусвал единствено с плодове. Злите езици в гилдията до през днешния ден шушукат, че хонорарът на кулинаря е бил галактически и най-малко 2-3 пъти е надхвърлял месечната му заплата на основен готвач от порядъка на 5000 лв..

Близо година – до януари 2010-а, когато Златко е пуснат под домакински арест, началник Петров почтително се грижи за прехраната му всеки ден. Баретата е във екстаз от уменията на Борис и въпреки в никакъв случай да не го е срещал, му изпраща скъпи дарове с мотив и без мотив – от комплект позлатени ножове, до писалка за близо 2 бона.

Колеги на готвача шушукат, че ненапълно и с помощта на щедростта на Златко той съумява да постави настрани задоволително пари, с цел да открие личен ресторант и да сложи началото на кулинарната империя „ Сикрет гардън ”, „ Сикрет форест ” и „ Сикрет бай началник Петров ”.

Златомир Иванов пък останал обожател на уменията на майстора и постоянно си поръчвал храна от него и откакто се прибрал вкъщи, написа " Таблоид ".  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР