Египетското правителство одобри проектозакон за връщане на лятното часово време,

...
Египетското правителство одобри проектозакон за връщане на лятното часово време,
Коментари Харесай

Египет връща лятното часово време, за да пести енергия

Египетското държавно управление утвърди проектозакон за връщане на лятното часово време, заяви уеб сайтът „ Иджиптшън стрийтс “.

Всяка година стрелките на часовниците ще бъдат премествани с един час напред от последния петък на април до последния четвъртък на октомври.

В момента Египет е два часа напред от Координираното универсално време (UTC +2), а при лятното часово време ще бъде три часа напред (UTC +3).

Промяната ще донесе още час слънчева светлина вечер.

Решението е част от напъните на северноафриканската страна да понижи потреблението на електрическа енергия на фона на световната рецесия. Кабинетът разгласи проектите си за връщане на лятното часово време предходната година наред с други ограничения за икономисване на на електричество, в това число отчасти изключване на осветлението на фасадите на държавните здания и по улиците.

Лятното часово време е въведено в Египет за първи път през 1988 година, съгласно материал на в. „ Ал Ахрам “. Практиката е отстранена след свалянето на президента Хосни Мубарак през 2011 година с претекст, че това е неефективно. През 2014 година местенето на стрелките още веднъж е въведено и след това анулирано през 2016 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР