Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси посрещна бразилския си колега

...
Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси посрещна бразилския си колега
Коментари Харесай

Бразилският президент Лула пристигна на визита в Египет за обсъждане на войната в Газа и двустранните връзки

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси посрещна бразилския си сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва, който е на посещаване в Египет  за диалози, отдадени по-специално на продължаващата повече от четири месеца война сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " в линията Газа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Очаква се договарянията сред президента Ас Сиси и бразилския му сътрудник да се съсредоточат и върху " взаимната съгласуваност на дейностите по време на интернационалните конгреси, като се има поради районната тежест на двете страни ", съобщи представителят на египетския президент Ахмед Фахми.

Говорителят означи, че визитата на Лула в Кайро съответствува с отбелязването от двете страни на стогодишнината от установяването на дипломатическите им връзки.

След диалозите си с Ас Сиси бразилският президент се чака да взе участие в съвещание на Съвета на Арабската лига на равнище делегати, отдадено на обстановката в Газа, и да произнесе тирада там, оповестиха от канцеларията на генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абдул Гаит.

Това е третото пътешестване на Лула в Африка след завръщането му на власт през януари 2023 година След това той ще замине за етиопската столица Адис Абеба, където на 17 и 18 февруари ще взе участие в годишната асамблея на Африканския съюз - среща на върха, в която вземат участие държавните глави на 55 африкански страни.

По време на африканската си обиколка Лула ще има опция да се срещне също с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и с ръководителя на Палестинската автономност Махмуд Абас, с цел да обсъдят близкоизточния спор.

Освен това Египет и Етиопия са измежду новите страни членки, които неотдавна се причислиха към БРИКС.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР