Египетският Ал-Ахли надви японския Урава Ред Даймъндс с 4:2 в

...
Египетският Ал-Ахли надви японския Урава Ред Даймъндс с 4:2 в
Коментари Харесай

Египетският Ал-Ахли завърши на трето място в Световната клубна купа по футбол

Египетският Ал-Ахли надделя японския Урава Ред Даймъндс с 4:2 в мача за третото място на Световната клубна купа по футбол и приключи за четвърти път в историята си в челната тройка на влиятелния шампионат.

Ал-Ахли игра в този мач за четвърти следващ път. Египтяните бяха трети през 2006, 2020 и 2021, а Урава записа това достижение през 2007.

Ал-Ахли поведе в 19-ата минута след късо осъществяване на ъглов удар, като топката стигна до Мохамед Хани отвън наказателното поле. Той стреля и вратарят на японците избави, само че Ясер Ибрахим беше прецизен на добавка. Шест минути по-късно Ахмед Кока се възползва от неточност на Урава и подаде Перси Тау, който укроти топката и я изпрати с лекост около Шусаку Нишикава.

Урава обаче се върна в мача. Хосе Канте понижи с удар от воле в 43-та минута, записвайки гол в последния мач в професионалната си кариера. Изравнителното попадение пък падна в 54-та минута, когато Александър Шолц бе прецизен от дузпа след игра с ръка на Мохамед Хани.

Ал-Ахли обаче си върна преднината шест минути по-късно, когато удар на Али Малул се отклони от бранителя Йошио Койзуми и попадна за трети път зад Нишикава. В следствие стражът отрази дузпа на Малул, който обаче се реваншира от пряксвободен удар за крайното 4:2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР