Египетските власти заявиха, че Израел не сътрудничи на усилията за

...
Египетските власти заявиха, че Израел не сътрудничи на усилията за
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ заседна на границата с Газа, докато СЗО предупреждава за „катастрофа“

Египетските управляващи обявиха, че Израел не сътрудничи на напъните за снабдяване на по този начин нужната филантропична помощ в обсадената Ивица Газа, където израелските въздушни удари убиха хиляди на хора и разселени стотици хиляди други.

Кайро съобщи в понеделник, че пропускателният пункт Рафа, единственият останал излаз от Газа, е станал съвсем неработещ от непрекъснатите израелски въздушни удари, като стотици тонове помощ са спрени от египетска страна.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Защо прекосяването през Рафах е жизненоважно за снабдяване на помощ на фона на израелските бомбардировки над Газа Американците желаят Съединени американски щати да оказват помощ на цивилните в Газа да бъдат изведени от заплахата: Проучване „ Войната не познава вяра “: Най-старата черква в Газа приютява мюсюлмани, християни завършек на списъка

„ Има незабавна нужда да се облекчат страданията на палестинските цивилни в Газа “, сподели министърът на външните работи на Египет Саме Шукри пред кореспонденти, добавяйки, че договарянията с Израел не са били продуктивни.

„ Досега израелското държавно управление не е заело позиция по отношение на отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа от страната на Газа, с цел да разреши влизането на помощ и излизането на жители на трети страни. “

Офисът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в изказване, че „ сега няма преустановяване на огъня и филантропична помощ в Газа в подмяна на отстраняването на чужденци “.

Ужасната филантропична рецесия в Газа доближи нови висоти, като Израел прекъсна достъпа до храна, вода, гориво и електричество за 2,3 милиона поданици на обсадения анклав и отприщи бараж от въздушни удари, които съгласно палестинските управляващи са умъртвили повече от 2800 души и ранени повече от 10 000.

Съединените щати показаха поддръжката си за съглашение, което би разрешило филантропична помощ в линията Газа, до момента в който правозащитни групи и медицински организации молят за пролонгация на фона на бързо влошаващите се условия.

Хуманитарният началник на Организация на обединените нации Мартин Грифитс сподели, че ще пътува до Близкия изток във вторник за договаряния по отношение на помощта за Газа, добавяйки, че се надява на „ положителни вести “ по-късно в понеделник.


Грифитс също по този начин прикани палестинската въоръжена формация Хамас, която ръководи крайбрежния анклав, да освободи " неотложно " повече от 100 души, които взе в плен по време на смъртоносна офанзива против Южен Израел на 7 октомври. Тази офанзива умъртви минимум 1400 души, настояват израелските управляващи, доста от които цивилни.

Световната здравна организация (СЗО) предизвести в понеделник следобяд, че в линията Газа са останали единствено „ 24 часа вода, електричество и гориво “, преди да настъпи „ същинска злополука “.

Израел до момента не е проявявал необикновен интерес към отпущането на помощ.

„ Категорично се опълчвам на отварянето на блокадата и въвеждането на артикули в Газа по филантропични аргументи “, сподели израелският министър на енергетиката Израел Кац в обява в обществените медии по-рано в понеделник.


„ Нашият ангажимент е към фамилиите на убитите и отвлечените заложници – не към убийците от Хамас и тези, които им помогнаха “, добави Кац.

Израел разгласи война на Хамас и се чака да стартира сухопътна инвазия в Газа за заличаване на палестинската формация.

Но в Газа палестинците няма къде да избягат от настъплението и Израел подреди на цялото население на северна Газа — повече от един милион души — да се изтегля на юг, заповед, която съгласно Организация на обединените нации може да докара до филантропична злополука.

Много палестинци също се притесняват, че евакуацията може да се трансформира в непрекъснато заточение, както се случи по време на Накба през 1948 година, когато израелските сили прогониха стотици хиляди палестинци от домовете им и им не разрешиха да се върнат.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР