Египетските власти съобщиха, че са арестували трима души, които са

...
Египетските власти съобщиха, че са арестували трима души, които са
Коментари Харесай

Задържаха трима души, опитали да откраднат 10-тонна статуя на фараона Рамзес II

Египетските управляващи оповестиха, че са арестували трима души, които са се пробвали да откраднат благодарение на кран хилядолетна скулптура с тегло 10 тона на фараона Рамзес Втори, съобщи Франс прес.  В направеното от прокуратурата изказване се показва, че е разпоредено задържането на трима обвинени за четири дни в очакване те да бъдат разследвани по обвиняване в опит за кражба на скулптура на фараона в античния южен град Асуан, ситуиран на река Нил на към 675 километра южно от Кайро.

Според изказването полицията е съобщила, че " трима души са задържани за владеене на ръчни принадлежности за копаене и тежко съоръжение - кран, които са употребявали в опит да вдигнат статуята и да разкопаят антиките в региона ". Службата за антики на Асуан е потвърдила възрастта на статуята с тегло 10 тона, като съгласно нея тя е на Рамзес Втори, се показва още в изказването.

От прокуратурата са наредили на полицията " бързо да проверява други лица, свързани със обвинените в закононарушението ". Рамзес Втори, един от най-известните фараони от 19-ата династия, господства 67 години. Той е прочут като популярен боец и строител, наредил построяването на храмове в цялостен Египет. През последното десетилетие Египет съумя да си върне към 29 000 антики, които са били нелегално изнесени в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР