Египетските власти са задържали танкер с втечнен газ под либерийски

...
Египетските власти са задържали танкер с втечнен газ под либерийски
Коментари Харесай

Египет задържа танкер, повредил коралови рифове

Египетските управляващи са задържали танкер с полутечен газ под либерийски байрак, който е нанесъл " обилни вреди " на коралови рифове в региона Рас Насрани в залива Акаба, заяви в. " Ал Ахрам ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента се прави оценка на вредите, с цел да се дефинира размера на санкцията съгласно интернационалните разпореждания, споделя източник от ръководството на националните резервати в област Северен Синай. Очаква се глобата да доближи няколко десетки милиона $. 

Танкерът се е блъснал в рифовете на път към Русия след натоварване в йорданското пристанище " Акаба ". Капитанът на плавателния съд е обяснил, че се е отклонил от курса си поради непредвиден механически проблем. 

Египетската организация за околната среда е оповестила нараснало равнище на подготвеност за изключителна обстановка в отговор на възможен риск от теч от кораба. 

Заливът Акаба в Червено море е дом на над 250 типа корали. Те съставляват пет % от кораловите популации в света и са хабитат за милиони морски организми. 

Рифовете са и една от главните туристически атракции в Египет. Според данни от 2018 година обвързваният с тях туризъм е донесъл почти 7 милиарда $ доходи за северноафриканската страна.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР