Египетските власти са предприели стъпки за внос на суровини, необходими

...
Египетските власти са предприели стъпки за внос на суровини, необходими
Коментари Харесай

Египет се готви за маймунската шарка 


Египетските управляващи са подхванали стъпки за импорт на първични материали, нужни за произвеждане на медикаменти против маймунската шарка, разгласи изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето и популацията Халед Абдел Гафар, представен от в. „Ал Ахрам“.

Министърът съобщи, че случаи на заразната болест не са открити в Египет досега. Властите въпреки всичко подхващат ограничения за повишение на информираността на популацията за инфекцията, която е ендемична за Западна и Централната Африка, само че беше засечена в над 10 страни отвън тези райони, най-вече в Европа.

Египетското държавно управление се е свързало с няколко компании, с цел да внесе първични материали за произвеждане на медикаменти, както и Пи Си Ар (PCR) проби за разкриване на вируса. Плановете са да се закупи и медикамента „Тековиримат“, с който се третира едра шарка и сходни вируси, в това число този на маймунската шарка.

Египетският теоретичен комитет, основан по отношение на пандемията от Ковид-19, ще разгласява всекидневни отчети за обстановката с маймунската шарка по света, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР