Египетските власти са арестували журналист заради публикациите му за самолет,

...
Египетските власти са арестували журналист заради публикациите му за самолет,
Коментари Харесай

Египетски журналист е задържан след разследване за мистериозен самолет, пренасял милиони долари и злато

Египетските управляващи са арестували публицист поради изявленията му за аероплан, арестуван в Замбия поради товар на борда, който преди този момент е кацнал в Кайро, заяви Асошиейтед прес.

Платформата за инспекция на обстоятелства " Не имам вяра " (Matsda2sh), за която работи журналистът Карим Асаад, през вчерашния ден заяви, че той е бил задържан в дома си в източната част на Кайро.

Сайтът упрекна силите за сигурност, че по време на ареста са нападнали брачната половинка на Асаад и са заплашили детето им.

Към момента не е ясно къде е отведен арестуваният публицист, съобщи Българска телеграфна агенция.

Платформата " Не имам вяра " уточни, че чиновниците на реда са разпитвали Асаад за журналистическите му следствия по тайнствен случай със аероплан, арестуван този месец в Замбия, откакто преди този момент е кацнал в Кайро.

Замбийските управляващи оповестиха, че на борда му са били открити над 5 милиона $ в брой и метал с тегло над 100 кг, за който се допуска, че е сплав от злато цинк, мед и никел.  

Шест египетски жители, както и четирима души от Замбия, Нидерландия, Испания и Латвия са били задържани по отношение на мистериозния полет.

Платформата “Не имам вяра “ е фокусирана върху битката с дезинформацията. Сайтът показва, че по този план работят самостоятелни публицисти, които крият самоличността си по съображения за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР