Египет затвори плажовете около курортния си град Хургада. Причината е

...
Египет затвори плажовете около курортния си град Хургада. Причината е
Коментари Харесай

Плажове в Египет затворени заради нападения от акули

Египет затвори плажовете към курортния си град Хургада. Причината е злокобна – нахлуване на акули. Трагедията се случи в петък, когато две дами починаха в морето, нападнати от акули, заяви „ ”.

Министерството на околната среда на Египет заяви, че е образувана работна група от специалисти и представители на Асоциацията за запазване на околната среда, която проверява събитията към нещастието.

Жертвите са от Австрия и са на 68 години. Те са нападнати от акула, до момента в който плували в курорта Сал Хашиш. Едната от дамите е била омъжена за египтянин. След като акулата откъснала единия ѝ крайник и ръка, е откарана в болница, където по-късно изпаднала в потрес и умряла. Видео, оповестено онлайн, демонстрира, че дамата е била нападната от акула мако, до момента в който е била покрай брега.

След нападението локалните управляващи затвориха плажовете  в региона на случая за три дни, с цел да проучат аргументите за ужаса.

Нападенията на акули са необичайност в региона. Последното е през 2020 година, когато украинско момче губи ръката си, а египетски екскурзовод - крайници си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР