Египет ще се снабди с близо половин милион тона пшеница

...
Египет ще се снабди с близо половин милион тона пшеница
Коментари Харесай

Египет загърбва Русия и се преориентира към българската пшеница

Египет ще се достави с близо половин милион тона пшеница от България и Франция, откакто Москва блокира доставките на съветско зърно , оповестява " Блумбърг ".

По информация на източници, поискали анонимност, Русия е възразила против ценообразуването на съглашението.

За повторно през последните няколко месеца закупуването на съветска пшеница от египетския държавен покупател е хвърлено в ужас, защото Москва се пробва да наложи всекидневен най-малък ценови предел.

В началото на месеца министърът на снабдяването Али Ел-Мосихи заяви, че Генералният орган за доставяне със първични материали на Египет се е съгласил да закупи 480 000 тона съветска пшеница при директни договаряния.
 На софийската борса пшеницата се предлага за до 532 лева за звук
На софийската борса пшеницата се предлага за до 532 лева за звук

Купувачите обаче не са подготвени да заплащат повече от 300 лв. за звук

Сделката беше подписана на цена от 270 $ за звук - по-ниска от неофициалния ценови най-малко, който съветските управляващи се опитваха да наложат по това време.

Дни по-късно Египет разгласи, че търговецът на зърнени култури " Соларис " ще получи опция да доставя зърно от всевъзможен генезис.

Пристанищата за зърно в Русия са претъпкани след две поредни огромни реколти, което прави страната преобладаващият изпращач и производител на цени на международния пазар.

Пренасищането на предлагането обаче оказва напън върху локалните цени, което кара формалните лица да наложат прагове, с цел да поддържат пазара. Прилагането на този ценови предел е непоследователно.

Припомняме, на 19 септември българският министър на нововъведенията и растежа Милена Стойчева съобщи, че Египет може да бъде логистичен и транспортен център за българския бизнес към африканския пазар. България на собствен ред пък можело да бъде връзката на компании и вложители от Египет с пазара у нас и в Европейския съюз.
 30% повече зърно в складовете по отношение на минали години регистрира земеделският министър
30% повече зърно в складовете по отношение на минали години регистрира земеделският министър

Вътев: Трябва да приемем украинската земеделска продукция като даденост и да се адаптираме
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР