Eгипет съобщи, че е представил рамково предложение за прекратяване на

...
Eгипет съобщи, че е представил рамково предложение за прекратяване на
Коментари Харесай

Египет с предложение на три етапа за спиране на войната в Газа

Eгипет заяви, че е показал рамково предложение за преустановяване на спора сред Израел и Хамас в Ивицата Газа, което включва три стадия, показва английското издание „ Гардиън “.

Според ръководителя на Държавната осведомителна работа на Египет Диаа Рашван Египет ще даде спомагателни детайлности за проекта, откакто получи отговори по проекта.

Предложението е опит " да се сближат гледните точки сред всички заинтригувани страни, в опит да се спре палестинското клане и експанзията против Ивицата Газа и да се възстановят мирът и стабилността в района “.

Военният кабинет стартира да изследва новия египетски проект за прекъсване на огъня

Египетски източници от сферата на сигурността по-рано обявиха, че предлагането включва многоетапно преустановяване на огъня, включващо освобождение на пандизчии от Израел и Хамас. Един от египетските източници съобщи, че е била повдигната концепцията за следвоенна администрация в Газа.

По-рано тази седмица йорданският крал Абдула II посети Кайро за диалози за Газа с египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси.

На кръстопът сме, сподели дипломатът с над 40 години опит в изявление пред Виктория Петрова

По данни на локалните управляващи над 20 000 палестинци са били убити в Газа, откогато Израел стартира акцията си там, а Израел е изгубил минимум 160 бойци в сухопътната си акция. Повече от 55 000 палестинци са били ранени, а 85% от популацията на територията е било разселено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР