Египет приветства приетата от Съвета за сигурност на ООН първа

...
Египет приветства приетата от Съвета за сигурност на ООН първа
Коментари Харесай

Египет приветства резолюцията на Съвета за сигурност за спиране на огъня в Газа

Египет приветства признатата от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации първа резолюция за прекъсване на огъня в линията Газа по време на свещения за мюсюланите месец рамазан, се показва в изказване на египетското външно министерство, представено от онлайн изданието " Иджипт индипендънт ". 

Решението на Съвета е значима и нужна първа стъпка за прекъсването на насилието, попречване на жертвите измежду цивилното палестинско население и даването на опция за доставка на филантропична помощ в анклава, се споделя още в позицията. 

Кайро упорства за неотложно използване на примирието, с цел да се даде път на разрешаването на всички страни на рецесията и твърди, че ще продължи неуморните си старания взаимно с интернационалните и районни сътрудници за преодоляване на обстановката в Газа. 

С признатата през вчерашния ден резолюция Съветът за сигурност за първи път от началото на спора прикани “Хамас ” и Израел към неотложно преустановяване на огъня, както и към абсолютно освобождение на всички държани от палестинското придвижване заложници. Досега най-силният орган на Организация на обединените нации не успяваше да одобри призоваваща за помирение резолюция, поради несъгласието на членове с право на несъгласие като Съединените щати, Русия и Китай. При гласуването в понеделник Съединени американски щати  се въздържаха, а останалите членове гласоподаваха " за ".

Решението идва след близо шест месеца на война, която стартира на 7 октомври м.г., когато “Хамас ” и други палестински фракции нападнаха Южен Израел, убиха към 1200 души и взеха над 240 заложници, а Тел Авив отговори с военна интервенция по въздух и земя, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР