Ефремова смята, че след пандемията от коронавирус пазарът на труда

...
Ефремова смята, че след пандемията от коронавирус пазарът на труда
Коментари Харесай

Рекордно ниски нива на безработица отчетоха у нас frognews.bg

Ефремова счита, че след пандемията от ковид пазарът на труда се е приспособил към провокациите. " Може би тъкмо заради тази причина сме в положителни равнища на претовареност ", изясни тя. 

 

" Първият план на бюджет се изготвя от Министерството на финансите, като преди този момент се съветва от всички министерства, които декларират политиките, които желаят да осъществят ", уточни заместник-министърът. След това се обобщава и се предлага за утвърждение в Министерския съвет.

 

Ефремова добави, че по-късно проектобюджетът ще бъде препоръчан за приемане в Народното събрание.  Ако няма нов бюджет, се харчи на правилото на остарелия - на 1/12 всеки месец, разясни още тя. 

 

Ефремова изрази вяра, че ще има признат бюджет за 2023 година до края на тази година поради високата инфлация, която, по думите ѝ, се отразява на обществените неравенства и на равнищата на беднотия.

 

Тя подсети, че е определен нов размер на линията на бедност – 504 лева. По думите ѝ това визира всички обществени помощи, в това число тези за хората с увреждания.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР