Ефективното местното самоуправление е ключът към изваждането на българина от

...
Ефективното местното самоуправление е ключът към изваждането на българина от
Коментари Харесай

Румен Радев посочи какъв е ключът към изваждането на българина от апатията

Ефективното локалното самоуправление е ключът към изваждането на българина от апатията и превръщането му в деен жител. Това разяснява президентът Румен Радев по време на откриването на 31-ото общо заседание на Националното съдружие на общините.

По думите му децентрализацията на общините няма опция. „ Отнасям се с надълбоко почитание към всеки един мажоритарен претендент, той е притежател на огромна отговорност. „ Вие сте най-близо до хората, най-близо до техните проблеми. Вие сте хората, от които обществото чака решения и помощ. Вашите пълномощията във връзка с запас са от огромно значение “, съобщи президентът.

По време на събитието кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че срещата е значима и навременна предвид на реализацията на значими планове. „ Задача на общините е да ги подготвим, с което да продължим да се развиваме “, разяснява тя. „ Вярвам, че както и до момента, ще продължим да работим дружно, тъй като сме изправени пред общи провокации “, счита кметът на столицата.

По думите й проблеми като климата и опазването на околната среда са значими. „ Решаването на тези въпроси би трябвало да е наша обща идея “ Тя напомни, че общините разчитат на страната и на държавното управление. Фандъкова благодари и на министъра на околната среда, че процедурата по установяване стандарти на горивата ще бъде задвижена още идващия сезон. Специален привет към присъстващите насочи момиченце от Казанлък, което впечатли всички с трогателен рецитал. Детето бе облечено с достоверна национална носия и съумя да трогне както президента, по този начин и всички присъстващи.

И през днешния ден ние продължаваме да сме най-близката до жителите институция, разяснява кметът на Велико Търново и ръководителят на сдружението на общините Даниел Панов „ В това е нашата мощ, само че и нашата уязвимост. Защото не постоянно разполагаме с задоволително права и запаси “, уточни още той. Той съобщи, че с една трета от обществения запас общините би трябвало да финансират две трети от потребностите на жителите. „ Ние като общини можем да създадем доста повече за постигането на тези идеали “, уточни кметът на старопрестолния град.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР