Ефективността на ваксините срещу КОВИД-19 на компаниите Пфайзер (Pfizer) и

...
Ефективността на ваксините срещу КОВИД-19 на компаниите Пфайзер (Pfizer) и
Коментари Харесай

Много лоши новини за ваксинираните с Пфайзер и Модерна

Ефективността на ваксини те против КОВИД-19 на фирмите Пфайзер (Pfizer) и Модерна (Moderna) е намаляла от 91 на 66 %, откогато разновидността Делта на новия ковид, който предизвиква това инфекциозно заболяване, е станал преобладаващ в Съединените щати. Това излиза наяве от данни, оповестени от федерална здравна организация, съобщи Франс прес.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, че съгласно огромно проучване, обхванало хиляди чиновници на лечебни заведения и други медицински заведения в шест щата, двете ваксини са имали 91 % успеваемост от декември до април. Когато разновидността Делта обаче станал преобладаващ (тоест делът му от случаите надхвърлил 50 процента), успеваемостта спаднала до 66 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

Авторите на проучването вършат ангажимента, че повода за това може да е освен разпространяването на разновидността Делта, само че и отслабването с времето на отбраната от ваксини те.

Те не дават обособени данни за успеваемостта на препаратите на Пфайзер и Модерна.

Няколко други проучвания също регистрираха по-ниска успеваемост на ваксини те против разновидността Делта, въпреки да дадоха разнообразни цифри, отбелязва Агенция Франс Прес.

От Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати подчертаха, че ваксини те все по този начин обезпечават висока степен на отбрана против тежко протичане на инфекцията и нужда от хоспитализация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР