Ефективността на системата за национална сигурност зависи и от ефективността

...
Ефективността на системата за национална сигурност зависи и от ефективността
Коментари Харесай

Радев: Национална сигурност зависи и от ефективността на военното правораздаване

" Ефективността на системата за национална сигурност зависи и от успеваемостта на военното правосъдие ". Това съобщи президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в Резиденция " Лозенец " в столицата по време на тържественото отбелязване на двадесетата годишнина от основаването на Военно-апелативния съд и Военно-апелативната прокуратура.

В обръщението си държаният глава акцентира, че в днешната все по-тревожна, мъчно предсказуема и спорна среда за сигурност, ролята на Въоръжените сили непрестанно пораства. По думите на Румен Радев за ефикасното действие на тази система са нужни правда, ясни стандарти, бистрота и обективност на управническите решения на управлението на защитата във връзка с процесите на рационализация на Въоръжените сили и на изразходването на обществени средства. " Поради тези аргументи военното правораздаване се явява поръчител за отбраната на публичния интерес в тези комплицирани процеси, по тази причина и условията в тази област непрестанно се усилват ", акцентира в словото си президентът.

Държавният глава беше безапелационен, че високият професионализъм, по-широк обсег на експертизата в процесите, засягащи модернизацията на Въоръжените сили, обективност и самостоятелност на решенията, са измежду водещите фактори в активността на чиновниците от системата на военното правосъдие. " Вярвам, че в работата си вие намирате точния баланс сред публичния интерес и правата на личността ", добави Румен Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР