Ефективността на руската ваксина Спутник V срещу варианта Омикрон е

...
Ефективността на руската ваксина Спутник V срещу варианта Омикрон е
Коментари Харесай

Русия се хвали: Ефективността на Спутник V срещу Омикрон е 75%

Ефективността на съветската ваксина " Спутник V " против разновидността Омикрон е към 75%. Това заяви шефът на Изследователския институт по епидемиология и микробиология " Гамалея " Александър Гинцбург, представен от ТАСС.

При реваксинация със " Спутник Лайт " успеваемостта на препарата против този вид на ковид се покачва до 100%.

Гинцбург изясни, че понижението в успеваемостта на " Спутник V " по отношение на разновидността Омикрон е осем пъти, което обаче към момента е задоволително за отбрана. За съпоставяне той означи, че понижението при другите ваксини е най-малко 21 пъти.

Следователно можем да кажем, че имаме високоефективна ваксина, която при вярно потребление под формата на бустер съставен елемент може изцяло да реши всички задания за отбрана на нашето население, заключи Гинцбург.

По негови данни при хора, които не са си сложили бустерна доза, успеваемостта на " Спутник V " след шест месеца е към 56-57%.

По тази причина той акцентира, че рекомендациите на съветското здравно министерство по отношение на нуждата от реваксинация със " Спутник Лайт " на всеки шест месеца са оправдани.

В момента имунизацията " Спутник Лайт " може да се употребява като бустер, както след двудозовата имунизация със " Спутник V ", по този начин и след цялостна имунизация и с други ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР