Ефективността на руската ваксина „Спутник V“ срещу тежките случаи на

...
Ефективността на руската ваксина „Спутник V“ срещу тежките случаи на
Коментари Харесай

Невиждана ефективност: Руската ваксина спасява на 100% от тежките случаи на К-19

Ефективността на съветската ваксина „ Спутник V “ против тежките случаи на COVID-19 е 100%, се показва в известие на Руския фонд за директни вложения (РФДИ),

Сред доказаните случаи на коронавирусна зараза са регистрирани 20 тежки случая на болестта в групата на плацебо, до момента в който в групата, получавала имунизацията, няма тежки случаи на болестта “, се отбелязва в известието.

Отбелязва се, че към 14 декември в хода на клиничните тествания в Русия са били имунизирани над 26 хиляди доброволци.

В момента клинични тествания се организират и в Беларус, Обединените арабски емирства, Венецуела и редица други страни, както и във втората и третата фаза в Индия.

Към 14 декември изследването не разкрива непредвидени нежелателни феномени. Някои от имунизираните са имали краткосрочни нежелателни феномени, като болежка на мястото на инжектиране, грипоподобен синдром, в това число температура, уязвимост, отмалялост и главоболие.

Въз основа на получените данни основателите на съветската ваксина „ Спутник V “ ще подадат документи за ускорена регистрация на имунизацията в разнообразни страни.

Данните, получени по време на проучването, ще бъдат оповестени от изследователския екип Института Гамалея в едно от водещите интернационалните рецензирани медицински списания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР