Ефективността на разходваните публични средства е не повече от 70%,

...
Ефективността на разходваните публични средства е не повече от 70%,
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци

Ефективността на разходваните обществени средства е не повече от 70%, имаме за 200 милиона лв. нематериализирани очаквания на софиянци и спестени средства от вложения за възстановяване на качеството на живот в града, изясни водачът на Българска социалистическа партия - София.
Управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци. Освен това не реализират заложените цели и не усъвършенстват средата на живот на жителите. Този извод направи Калоян Паргов, водач на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС по време на днешната сесия във връзка на импортиран Доклад от кмета Йорданка Фандъкова с годишния доклад за осъществяването на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура към 31 декември 2018 година. Той беше признат, макар че групата на социалистите не го поддържа.

" Този отчет демонстрира политиката на ръководещите в Столична община при решаването на редица проблеми в София, разяснява Калоян Паргов. - За поредна година можем да кажем, че касовото осъществяване на бюджета на столицата за 2018 година не реши нито един проблем. Отсъства програмното бюджетиране, за което ние, от Българска социалистическа партия, приказваме години наред ".

Според Калоян Паргов осъществяването в приходната част ясно демонстрира, че общинските съветници от Българска социалистическа партия са изцяло прави да подлагат на критика ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура за това, че приходите са занижени преднамерено.

" При отчитането те се хвалят с преизпълнение на приходната част, изясни той. - Ефективността на разходваните обществени средства обаче е не повече от 60-70%. Това значи, че 200 милиона са останали неизразходвани. На процедура имаме за 200 милиона лв. нематериализирани очаквания на софиянци и спестени средства от вложения за възстановяване на качеството на живот в града. А всички виждаме и усещаме в каква среда живеем. Тя зависи точно от обществените средства, които ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура са похарчили. Примери има задоволително - като стартираме от най-пресния - ремонтът на Западния парк и се върнем обратно през улица " Граф Игнатиев ", бул. " Дондуков " и редица други. Всичко това ясно демонстрира, че липсва успеваемост при разходването на средствата и надзор. А резултатът, в последна сметка, е един - ръководещите в Столична община пилеят парите на софиянци. Освен това не реализират заложените цели и не усъвършенстват средата на живот на жителите ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София беше безапелационен, че бюджетът, който ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура регистрираха за 2018 година на днешната сесия, се отличава от този по време на ръководството на Стефан Софиянски единствено по размера на средствата в него. " Просто 10-15 години по-късно имаме друга финансова среда. По нищо друго обаче не се отличава - нито по съставянето му, нито по отчитането, разяснява Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР