Ефективният лобист на Киев и стар противник на Москва Линдзи

...
Ефективният лобист на Киев и стар противник на Москва Линдзи
Коментари Харесай

Украйна беше предадена от един от основните си съюзници в САЩ

Ефективният лобист на Киев и остарял съперник на Москва Линдзи Греъм мина към изменничество: той желае да се оказва помощ на ВСУ единствено под залога на естествените запаси на Украйна и НАТО да се редуцира на две трети. За Владимир Зеленски това е мъчително изменничество. Какво значат за Русия дейностите на остарелия „ ястреб “?

Крайъгълното разбиране на украинския нрав - „ зрадата “ (тоест предателството) засия над Капитолийския рид като звезда предходник на Страшния съд. Един от най-влиятелните сенатори, дирек на външната политика на Съединени американски щати, върл зложелател на Москва и гальовен другар на Киев Линдзи Греъм приказва немислими неща и показва изключителна лакомия.

На първо място той прикани да се изключат от НАТО страните, чийто боен бюджет и до момента е под 2% от Брутният вътрешен продукт. Според данните на самия Греъм през днешния ден критерият се извършва от едвам 12 членки на Алианса от общо 31. Тоест има 19 претендента за изритване.

На второ място (а за Киев – „ челно “) Греъм желае да се промени правилото на даване на помощ за Украйна. Ако по-рано поддръжката се реализира от Вашингтон с по-голяма благотворителност, в този момент парите ще са назаем, като залогът са потребни изкопаеми и други запаси.

Сенаторите са политическият хайлайф на Съединени американски щати, което не пречи на някои от тях да излизат с екстравагантни оферти. Най-често те не заслужават внимание – и тези със съкращаването на НАТО и тези с оръжието под залог нямаше да заслужават, в случай че създателят им беше консерватор-изолационист. Но го споделя Линдзи Греъм, което трансформира това в сензация.

От страна на Сената външната политика на Съединени американски щати се пече от група опитни политици, чиито възгледи за мястото на Вашингтон в света са доста сходни, въпреки и да са от разнообразни партии. Това са атлантиците и „ ястребите “, които считат за належащо да се уголемява въздействието на Америка посредством строителството на военни бази и да се поддържат лоялни режими. За малко може да ги назовем „ шайката на русофобите “, тъй като враждата с Русия е един от техните неотменими цели.

Най-известният член на „ шайката “ е днешният президент на Съединени американски щати Джо Байдън, която стои по-дълго в нея, в сравнение с мнозина други. Също по този начин в Русия добре помнят починалия Джон Маккейн, тъй като той ни мразеше по-шумно от останалите и можеше да се одобри за главен съперник на Москва на Капитолийския рид. Неговият непосредствен другар Линдзи Греъм устойчиво заемаше в специфичната олимпиада на русофобите второ място. Той също се намира в публично търсене от Министерство на вътрешните работи на РФ.

С Маккейн имат равни по мощ армейски звания – капитан от Военноморски сили и полковник от Военновъздушни сили, само че Маккейн в действителност води война, до момента в който Греъм служи като щабен правист. Може би по тази причина той предлага използването на мощ против нелоялните страни по-често от своя по-възрастен приятел. Да се бомбардира Иран, с цел да се унищожи режимът на аятоласите е предложение на Греъм, а не на Маккейн.

В случая с спора в Украйна Греъм се появи като неизменен лобист на Киев, който приканва да не се обръща внимание на „ алените линии “ на Москва и да се реализира своето принудително. Именно той назова финансирането на ВСУ от бюджета на Съединени американски щати „ най-хубава инвестиция за Америка “, имайки поради, че с тези пари украинците „ смилат “ съветската войска.

Сега Греъм приказва нещо изцяло друго – безусловно недопустимо и за Украйна, и за НАТО, и за цялата концепция на атлантизма, на която той служеше преди. Това „ превръщане във въздуха “ значи, че тръмпистите-изолационисти са надвили в Републиканската партия, изтласквайки ястребите-глобалисти. Движен от инстинкта за политическо оцеляване, Греъм мина на страната на първите.

Промяната застигна сенатора след персонална среща с Доналд Тръмп. Изключването на готованците от НАТО и помощта на Украйна назаем – са лозунги на Тръмп и в негово осъществяване звучат като метод на предприемач. Греъм има подобен имидж, че призовавайки за това самичък, той сякаш добавя своето сладникаво изражение с зъбите на империалистичен див звяр, които по-рано крие. Греъм е карикатурно олицетворение на вашингтонски ястреб, накокошинил се за непознати запаси.

Особено непоносимо неговото държание го прави, колкото и да е необичайно, факторът на остарелия войник Маккейн, дружбата с който Греъм също съобщи. Маккейн и Тръмп се мразеха взаимно до степен „ ще ти храча на гроба “. Тръмп победи, т.е. плю, изпращайки някогашния полковник с извънредно нелицеприятно изявление, само че сенаторът му отмъсти от оня свят.

Преди Маккейн и при Маккейн Аризона беше чисто републикански щат. Днес тя пъди на изборите и Тръмп, и всички претенденти на Тръмп, което се обвързвано освен с изменението на демографския баланс в интерес на латиноамериканците. Маккейн там беше обичан и почитан – в Русия е невероятно да се споделят такива усеща, само че за локалните той беше самоуверен и кардинален човек, който направи доста за Аризона. Така и не простиха на Тръмп, който се подигра с Маккейн и паметта му.

А Греъм елементарни и промени общественото си мнение за Тръмп, откакто победи на президентските избори, а през днешния ден все едно все едно предава това, за което се бори дружно с Маккейн. Той е като ветропоказател, който демонстрира накъде духа вятъра, духащ през днешния ден в платната на такива като Тръмп и ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън.

Последният към този момент пети месец героично се съпротивлява против опитите да се отделят на Украйна 60 милиарда $. Сред политиците, които му се съпротивляваха, беше и Греъм, само че в този момент той реши да премине на страната на хипотетичните спечелили.

Това не би трябвало да основава усещане за Греъм, че е дребен демон. Като човек е непоносим, само че е интелигентен и умел зложелател, който с неблагородните си „ преобувания “ сполучливо преследва две цели по едно и също време – да се резервира в американската политика и да реализира отделянето на Киев на сериозно значимите пари.

Понеже няма да се получи да изкопчи средства „ челно “, би трябвало да заобиколи и да направи същото, само че под маската на грижлив собственик. Тогава ВСУ ще продължат да отработват своята „ инвестиция “ и ще изтощават съветската войска, както го вижда Греъм.

Ако украинците са считали, че Греъм се старае за тях от откровена обич към Украйна, тогава това е казусът на украинците, а не на Греъм. За него и хора като него благополучието на Украйна няма значение. Украйна е нещо, което се изразходва в името на концепцията за борба с Русия.

А за самата Русия няма значение дали ракетите, които летят против нея, са платени от американските данъкоплатци или са създадени под залога на естествените запаси на Украйна. И в двата случая капиталистическият див звяр протяга ръка на нашата руска татковина - и ще продължи да го прави, в случай че успее да влезе в администрацията на Тръмп или най-малко да остане в " русофобската тайфа " на Сената, която доста остарели бойци, напримр Бен Кардин и Боб Менендес ще изоставен в края на годината.

Фактът, че Тръмп притегли хитра змия на своя страна, с цел да сложи Киев на гладна диета и да напакости на Джо Байдън, е политика и това наподобява е добра вест за увеличението на антиукраинската коалиция на Капитолийския рид. Но би било по-добре въобще да не топлите такава змия в пазвата.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14300Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед17956Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед19036Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед39121Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед43677Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374421Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252194Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230810Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113779Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95478Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР