Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама ултраси

...
Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама ултраси
Коментари Харесай

Шест години затвор за фенове на Ботев заради футболно хулиганство

Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама ултраси на Ботев Пловдив за футболно безчинство. Софийският апелативен съд постанови, че Михаил Михайлов-Милото и Христо Илиев би трябвало да изтърпят наказването си при първичен непоколебим режим. Те бяха приети за отговорни за безчинство с нанасяне на тежка телесна щета на последователя на Локомотив Стоян Деянов, оповестява Plovdivderby.

Инцидентът става на 25 февруари 2018 година, когато Стоян и негови другари се връщат от мач в столицата, където са гледали обичания им тим против Славия. Според тях, те са били проследени още на потегляне от София. На червен светофар на кръстовището в Пловдив на бул. „ Дунав “ и Карловска, автомобилът на Стоян и приятелите му е причакан от група последователи на Ботев.

Те ги атакуват с бухалки, стоманени прътове, обгърнати с бодлива тел. При нападението най-пострадал е Стоян. Той е признат по неотложност в неврохирургията на УМБАЛ " Свети Георги " с заплаха за живота. Лекарите съумяват да го спасят, само че възобновяване му лишава близо година.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР