Ефективни наказания по четири години затвор при първоначален общ режим

...
Ефективни наказания по четири години затвор при първоначален общ режим
Коментари Харесай

4 години затвор получиха ДДС измамници от групата Потайните

Ефективни санкции по четири години затвор при първичен общ режим наложи Специализираният углавен съд на четирима участници в проведена незаконна група , арестувана при интервенция " Потайните " и основана за отбягване заплащането на изискуем Данък добавена стойност от комерсиална активност.

На всеки от четиримата е наложена конфискация на леки коли и на по една втора от идеалната част на недвижимите им парцели .

Участниците в групата са осъществявали импорт и търговия с месо и млечни артикули от Холандия, Гърция, Полша, Испания, Германия и Англия. За да избегнат установяването и заплащането на изискуем налог те заявили продажби на сдружения без действителна комерсиална активност , без офиси, личен състав, дълготрайни материални активи - регистрирани на малограмотни и малоимотни лица и директно следени от групата.

Така участниците минимизирали данъчния резултат от действителната си комерсиална активност и ощетили бюджета с близо 1,5 милиона лв. .

Престъпната активност на групата е прекъсната през 2012 година при профилирана интервенция на Главна дирекция " Национална полиция ", Областната дирекция на МВР-Пловдив, Национална агенция за приходите и Специализираната прокуратура. В хода на следствието са осъществени десетки експертизи, оценени са стотици хиляди страници документи , разпитани са голям брой очевидци.

Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд. Специализираната прокуратура ще внесе митинг по повод размера на наложените санкции и ще изиска по-тежка присъда за всеки от участниците в незаконната група .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР