Ефективна присъда поискаха прокуратурата и частното обвинение за подсъдимия Жечко

...
Ефективна присъда поискаха прокуратурата и частното обвинение за подсъдимия Жечко
Коментари Харесай

Честна условна присъда иска дрогирания шофьор, убил 22-годишната Светомира в Шумен

Ефективна присъда желаеха прокуратурата и частното обвиняване за подсъдимия Жечко Кюркчиев, който провокира тежка злополука в Шумен, при която почина 22-годишната Светомира Станчева , а друга жена бе със междинна телесна щета.

В правосъдната зала през днешния ден той сподели само: „ Желая почтена и условна присъда , с цел да бъда до фамилията си “.

Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване. Това значи, че Кюркчиев признава обстоятелствата и събитията за пътния случай и присъдата му ще бъде понижена.

Прокурор Василена Атанасова от Софийска градска прокуратура и юрист Борислав Борисов, представляващ конституираните като частни обвинители родственици на Светомира Станчева, желаеха съдът да наложи на обвинения наказване от шест години „ отнемане от независимост “. Заради редукцията, планувана за каузи, водени по реда на съкратеното правосъдно разследване, присъдата ще спадне до четири години „ отнемане от независимост “, означиха двамата адвокати. Адвокатът на обвинения Ивайло Йорданов пък изиска на Кюркчиев да бъде наложено наказване под минимума, с отсрочено изтърпяване.

Според обвинителния акт, направен от Софийската градска прокуратура (СГП), показан от командированата за разпоредителното съвещание по делото Василена Атанасова, СГП е обвинила Жечко Кюркчиев за това, че на 28 септември 2022 година в Шумен, към 21:15 часа, при ръководство на автомобил „ Волво “, движейки се по бул. “Симеон Велики “ в посока от централната част на града към Варна, в региона на кръстовище с кръгово придвижване, с ул. “Спортист “ и вход за хипермаркет, e нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Според прокуратурата, лидерът не е избрал скорост за придвижване на управлявания от него автомобил до 50 км/час, каквото е било ограничаването на скоростта в региона, а се е движел със 103,7 км/час; не e пропуснал пътно транспортно средство „ Ситроен Саксо “, ръководено от Светомира Стачева, на предната седалка на което се возила друга жена, движещо се по път с преимущество, указано със знак; осъществил e пътнотранспортно произшествие и e предизвикал гибелта на Станчева и междинна телесна щета на другата жена.

На днешното второ съвещание по делото в Окръжния съд в Шумен бяха изслушани показанията на две движимости лица, които показаха правосъдна психиатрична и психическа експертиза на подсъдимия, както и двама очевидци по искане на юрист Борислав Борисов. Експертизата удостовери казаното на разпоредителното съвещание по делото от Кюркчиев, че все още има потребност да продължи изписаното му лекуване от психиатър. Свидетелят Дарена Гошева сподели, че е виждала Кюркчиев да се вози в автомобил. На разпоредителното съвещание по делото той уточни, че „ след злополуката не излиза от вкъщи си, не желае повече да ръководи и да се качва в моторно транспортно средство “.

Присъдата ще бъде произнесена от арбитър Димчо Луков в 14:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР