Ефектът от смените в ръководството на МВР е негативен. Това

...
Ефектът от смените в ръководството на МВР е негативен. Това
Коментари Харесай

Бивш директор на ГДБОП: Системата ни за сигурност е проектирана според ситуацията кой е на власт

Ефектът от промените в управлението на Министерство на вътрешните работи е отрицателен. Това съобщи някогашният шеф на НСБОП и БОРКОР проф. Румен Миланов в изявление за bTV. Според него няма строга система за развиване на кариерата във вътрешното ведомство.
" След това идва резултатът на доминото – сменя се индивидът, който са поставили, идва различен и стартира да се сменят управителни фрагменти. Това е една пирамида, на която ние сменяме върха, само че този връх ще има ли опция да промени пирамидата, а пирамидата си работи ", уточни специалистът по сигурност.
 Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в Министерство на вътрешните работи
Агенти на ДАНС не са влизали в Министерство на вътрешните работи, с цел да изземват секретни документи. Това съобщи пред " Свободна Европа " вътрешният министър Бойко Рашк...
Относно на ДАНС в Специализираната прокуратура, той изясни, че това не е нормална процедура, макар че имат пълномощията:
" Този случай на мен ми звучи като подправена вест, тъй като първичната информация беше, че те са влезнали в структурите на Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура, министърът я отхвърли. Председателят на ДАНС, който би трябвало да разпореди тази инспекция, надали ще си разреши да го направи, без да го съгласува със силовия вицепремиер. Този въпрос е малко 50/50 като достоверна информация ", добави още той.
Той насочи рецензия към пресцентъра на спецпрокуратурата, че не са удостоверили или отрекли въпросната инспекция, тъй като в този момент се стига до догадки. Той изясни, че при сходна инспекция се следи за това по какъв начин се съхраняват документите, които са класифицирана информация.
" Трудно може да се откри дали има унищожени документи, тъй като в случай че има документи за подслушване, те от дълго време са били унищожени, защото това е нелегално, в случай че приказваме за подслушване на политици. А СРС-тата за задачите на националната сигурност и за наказателното произвеждане – те си стоят в съответните папки ", разяснява още той и добави, че в спецпрокуратурата се съхраняват документи за възлагане на СРС, а съдът ги позволява.
Според него има огромни пропуски при организацията за възлагане на .
 ДАНС влезе в спецпрокуратурата, ГДБОП и националната полиция ДАНС влезе в спецпрокуратурата, ГДБОП и националната полиция
По информация на Българска национална телевизия сътрудници на ДАНС са влезнали през днешния ден в три основни структури за битката с престъпността - Главна дирекция " Организирана п...
Той добави, че в случай че в къс интервал от време не се ревизира информация за нелегално подслушване, то следата се губи и по-късно е съвсем невероятно. Проф.
Миланов разяснява, че съгласно него проблемите идват поради неналичието на правила.
" Системите за ръководство на сигурността по формулировка са в ръцете на министър-председателя. Министерство на вътрешните работи е подчинено на министър-председателя или цялата система за национална сигурност, органът, който е способен е Министерският съвет. От тук идва и въпросът: " Какъв жанр на ръководство ще се наложи? " Стилът на ръководство, който зависи от персонажа – е неверен, от дълго време светът бяга от този жанр. Трябват правила и технология на ръководство ", уточни специалистът по сигурност.
" Нашата система за сигурност е проектирана съгласно обстановката, който е на власт на него му даваме пълномощия. Ако тя се подреди вярно, тогава тя няма да бъде в тези измерения. Не желаем да работим по правила, идва някой на власт и споделя - аз натрапвам разпоредбите, като ги постановяваме по този начин ще останем най-бедната страна в Европейски Съюз. ", сподели още проф. Миланов.
По думите му липсва и строга система за развиване в кариерата: " Този е мой човек ", слагаме го тук и след това идва резултат на доминото, когато се сменят управителни фрагменти. Това е една пирамида позволяваща това, на която сменяме върха, само че този връх може ли да смени пирамидата? Това е огромният въпрос, само че съм черноглед, като виждам политическия ни хайлайф. Подредим ли я тя ще е ефикасна след 10 години. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР