Ефектът е като да използвате други зърнени храни – т.е.

...
Ефектът е като да използвате други зърнени храни – т.е.
Коментари Харесай

Подсушаване на смартфон – оризът е безполeзен

Ефектът е като да употребявате други зърнени храни – т.е. нулев

Основното предписание при навлизане на влага в устройството е да не го включвате, до момента в който не изсъхне (източник: CCO Public Domain)

Широко публикуваното разбиране, че оризът е кадърен да изсуши намокрения смарт телефон или друга електроника, е по-скоро мит, съгласно специалистите от iFixit. Безполезно е да вършиме това, в случай че в устройството е проникнала влага.

Когато някое електронно устройство попадне във вода, корозията в него се появява съвсем мигновено. В някои случаи – само че не постоянно – тя визира значими съставни елементи на устройството.

Дори в случай че смарт телефонът започва и работи, заварките в него ще продължат да се окисляват. Поради това те стават нежни и слаби, вследствие на което устройството ще престане да работи в някакъв миг.
още по тематиката
Често в сходни случаи хората слагат смарт телефона в ориз, само че в реалност той е ненужен – резултатът ще бъде същият като потреблението на други зърнени храни за подсушаване, т.е. нулев.

Основното предписание при навлизане на влага в устройството е да не го включвате, до момента в който не изсъхне. Можете да го подсушите най-добре, като употребявате 90%+ изопропилов алкохол и четка за зъби.

Експертите поучават да отворите допустимо най-бързо намокрения смарт телефон, да извадите батерията и да го избършете. Потопете също дънната платка за секунда в 90%+ изопропилов алкохол и още веднъж избършете.

За страдание, тези рекомендации се отнасят единствено за устройства със сменяема батерия. При останалите ще се наложи да потърсите профилирана помощ в сервиз за смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР