Еееййй, често се случва – слушаш някоя неувяхваща балада, или

...
Еееййй, често се случва – слушаш някоя неувяхваща балада, или
Коментари Харесай

Седмицата: Телефонна любов ли? Глей как го прави Киро

Еееййй, постоянно се случва – слушаш някоя неувяхваща балада, или си я припяваш, че я знаеш наизуст, и хоп – внезапно ти иде от вътрешната страна, че баш за теб се пее. Тъй би трябвало да му се е случило просто и на Киро, на съпредседателя на ПП-тата Кирил Петков - някогашния министър председател за малко, а в този момент отново премиерстващ „ на сянка “ своята „ врътка “ от (не)коалиционната власт „ Денков-Габриел “. Точно по този начин, не „ в сянка “, а „ на сянка “ – седи си Кирчо и е като на фондовата борса – единствено за парлама е сменил „ купувааай “ и „ продаваай “ с „ уволнявай! “ и „ назначавай! “.

А баладата, дето му е влезнала просто в главата на Кирил, е „ Телефонна обич “. Така си е отвред – каквото пее Васил Найденов – Васко Кеца, това му пристигна до главата на Петков – по този начин да се каже, на необут крайник, та да не си рече на мига някой - „ на гол г*з “. Даже допълнително му пристигна, тъй като съгласно истинския текст „ телефон все ни свързва “, а Киро все е в позицията „ телефон ни (го) дели “. От Бойко Борисов, става известно, да не си намерения някой, че лирическият воин насреща е някоя Лена, да вземем за пример. Толкова ги дели, че даже не става дума за „ в случай че аз заговоря, ти насреща мълчиш “, тъй като „ ти, ти, ти “ в качеството на ББ въобще не му подвига. Камо ли да се стигне до „ ти ще дойдеш тук, аз зная “, все ще е другото – „ най-далечно разстояние “ ще „ е туй което ни (ги) дели “.

Ето ги и политико-властовите обстоятелства за повода КП да е очевидно с тая ария на уста (посвещава се на ББ).

От едната страна на жицата – на (не)коалицията, Бойко Борисов заплаши да скапе сглобката на ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ. Коментира, че упреците му към ръководството са доста (цял списък) и чака да мине ваканцията на депутатите, с цел да беседва „ с сътрудниците в ръководството от Политическа партия “ по другите проблеми и най-много „ поголовната промяна на фрагменти “. Предупреди, че поради това ГЕРБ-СДС може да се отдръпна от кабинета „ Денков – Габриел “, в който, както е известно, Денковата власт се упражнява единствено от ПП-безДБ.

„ Защото те употребяват времето, когато няма парламент, и поголовно сменят всичко единствено с нейни (на ПП) фрагменти “, обясни Борисов и настоя, че промените се правели еднолично. И продължи: „ Упреците към ръководството са доста, поголовно сменят фрагменти. Ще забележим по какъв начин ще продължим да участваме в тази сглобка “. Както и че „ сглобката “ имала смисъл, „ в случай че нещо положително се случва, само че в случай че това е сглобката, ние не виждам по какъв начин ще продължим да участваме по този метод в тази сглобка “.

Сглоби я в собствен жанр Бойко властовата обстановка сега. А Кирил незабавно се оплака (то напряко политически се разплака), че… водачът на ГЕРБ не му се обажда по телефона: Искам да кажа на господин Борисов, първо - в случай че желае да си приказваме, постоянно може да ми вдигне телефона, а не през медиите, приказва някакви неща, без да се чуваме “.

Второ… пък се оказа онуй „ ти ще дойдеш тук, аз зная “, дето Петков си го мечтае. И очевидно с цел да му „ кацне “ този същият Борисов по на близко разстояние, което най-малко образно не толкоз „ да ги дели “, Киро просто реши да употребява новото систематизиране на сядането на депутатите. Нали Народното събрание отново ще се мести да заседава в Партийния дом – оня без петолъчката, въпреки всичко. И от ПП-ДБ към този момент не желали да седят до „ Възраждане “, а упорствали „ да се съберат в един блок в залата с сътрудниците си от (не)коалицията ГЕРБ-СДС “. Сигурно, в случай че се случи, за пред електората си ще са „ (не)седящи “ дружно, но това се подразбира.

Така обаче „ Възраждане “ ще отиде в десния блок на сядане дружно с Има Такъв Народ, та да е цялостна кашата „ кой ляв – кой десен “. Демек „ десният блок “ ще е напълно ляв откакто „ късите “ депутати на Костадин Костадинов седнат до тези на Дългия.

Което обаче ни изважда от „ Телефонна(та) обич “ и ни вкарва в една друга творба, дето я „ пее “ точно Слави Трифонов дружно с Криско: „ Ляв, десен - гледай по какъв начин се прави джан-джун - гледай по какъв начин се прави “. Като обектът на „ Влюбения Киро “ – Бойко Борисов, си прави каквото и както си изиска. В случая, до момента в който „ не му подвига “ – го „ оправи “ самия Кирил Петков. За мезе го направи баш предизборно.

Ей по този начин го прави! ББ към този момент си влезе в акция за локалните избори, което се акцентира точно с тия му мнения, дето предизвикаха „ телефонната обич “ на КП от Политическа партия. Реченото от водача на ГЕРБ съвсем предвещава, че досегашното разграничаване си продължава, че ще се и задълбочава в формалната предизборна обстановка.

Именно, „ споделиха го по тв приемника “ и политологически: „ Ролята, която Борисов и ГЕРБ ще играят, е на отдалеченост от изпълнителната власт, леко опозиционна роля, давайки си ясно сметка, че това държавно управление стартира и евентуално ще продължава да ерозира като социална поддръжка и всяко асоцииране с държавното управление може да донася малко или доста имиджова вреда “.

Така де, ква по-голяма вреда за герберите от „ момините сълзи “ на Кирчо, чакащ на телефона Бойко да му се обади. Но пък „ каското “ на Бойко в политиката все по този начин му връзва – и „ тотал вредата “ да му я трансфорат в дивиденти. Доказателството – последните три години, в които „ жълтите павета “ на протестърите му станаха на политически и властови златни кюлчета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР