Едва започнал, проектът за изграждането на тунел под Шипка с

...
Едва започнал, проектът за изграждането на тунел под Шипка с
Коментари Харесай

Пак отлагат тунела под Шипка

Едва почнал, планът за построяването на тунел под Шипка с удължение на обхода на Габрово към този момент получи първото си отсрочване. То е единствено с 6 месеца, само че на процедура отмества крайния период за изграждане за 2027 година Съоръжението трябваше да бъде довършено през 2026 година Причината е, че изпълнителят е забелязал разминаване сред утвърждения обстоен организационен проект и отразените в кадастралната карта парцели. Става дума за терени, през които ще минават локалните реки, откакто коритата им се поправят.
В картите не е маркиран и първокачествен път, който минава през региона. Затова е поискано удължение с 6 месеца на периода на планиране и АПИ е подписала в допълнение съглашение. Според него срокът се удължава със 192 дни, само че това не е обявено до момента нито от АПИ, нито от Министерство на регионалното развитие.
Изпълнител на плана е консорциумът ПСВТ, в който влизат " Хидрострой " АД, " Пътни градежи Велико Търново " АД и " Пътинженерингстрой-Т " ЕАД. Отлагането най-малко към този момент не слага под риск осъществяването на целия план, тъй като той се финансира по новата Оперативна стратегия " Транспортна съгласуваност " 2021-2027 година, чието осъществяване може да се регистрира до края на 2029 година
Проектът за тунела под Шипка обаче към този момент се забави година и половина от датата, на която бе определен изпълнителят. Първоначално търгът бе обжалван от " Трейс " и трябваше да се чака половин година съдът да отхвърли изцяло претенцията. След това се чакаше още половин година планът да бъде включен в новата оперативна стратегия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР