Едва за няколко дни повече от 40 благодарности постъпиха в

...
Едва за няколко дни повече от 40 благодарности постъпиха в
Коментари Харесай

Вълна от благодарност към МВР след кампанията за ограничаване на произшествията с пешеходци и деца

Едва за няколко дни повече от 40 благодарности постъпиха в Министерството на вътрешните работи /МВР/ във връзка новата превантивна мярка за битка с пътнотранспортния травматизъм . От началото на декември на 115 местоположения в столицата чиновници от деветте районни ръководства на Столична дирекция на вътрешните работи и екипи на отдел „ Пътна полиция “, подсигуряват сигурността в зоните за секване . Избраните места не са инцидентни – те са край образователни заведения , а засиленото полицейско наличие е в часовете, когато започват и завършват занятията, както и в огромните междучасия.

Не закъсня и реакцията на обществото – родители, учители и доста жители пратиха благодарности в Министерство на вътрешните работи. В писмото на стара столичанка написа:

„ Децата нямат спирачки и е хубаво да ги има тези хора! Отдавна чаках да видя, това с очите си – еднообразен да оказва помощ на децата да пресичат на пешеходната пътека. Въпреки че моите деца са от дълго време огромни, изпитах трогване, когато видях загрижеността в очите на полицайката! “

Млада майка написа: „ Благодаря ви, че ви има! Като родител на второкласник за мен е глътка въздух, когато знам, че наоколо до учебното заведение има служител на реда. Ако би трябвало да съм почтена не можах да допускам, когато синът ми ми описа, че полицайка го е превела да пресече пешеходната пътека и даже го насърчила да оказват помощ на стара дама дружно. Безкрайно съм щастлива и се надявам добротата да е заразна. “

Друг столичанин отбелязва усмивката и загрижеността на полицайка в студената заран, когато близо до учебно заведение станал очевидец на това по какъв начин униформената оказва помощ на група възпитаници да пресекат, бързайки за първия звънец:

„ Като водач постоянно съм бил деликатен, изключително в регионите на учебни заведения. Но когато онази заран видях с очите си по какъв начин в студа грееше усмивката на ваш чиновник, до момента в който пресича дружно с децата…казах си – има смисъл! “

Мъжът добавя, че тези чиновници на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъдат поощрявани и благодари на министерството за грижата и човещината.

„ Трябва да призная, че съм доста прелестно сюрпризирана от наличието на чиновници на Министерство на вътрешните работи в регионите на пешеходните пътеки тези дни “ , написа в благодарственото си писмо шеф на столично учебно заведение, добавяйки: „ За мен като възпитател и майка е значимо да знам, че повече хора и институции са ангажирани с сигурността на децата ни “ . От името на целия й подопечен колектив тя изрича благодарности и вяра самодейността да не е кампанийна . Отбелязва и реакции на доста нейни възпитаници – наричали униформените, които им помогнали сутринта да пресекат на пешеходната пътека край учебното заведение – другари в униформа .

Това са единствено част от благодарствените думи на столичани, които заляха Министерство на вътрешните работи след началото на превантивната самодейност.

„ Рано заран, в забързаното всекидневие, водачите зад кормилото могат да бъдат изнервени и някои от тях не са спестовни на обиди. Много хора не го схващат като положително това, което вършим “, споделя Теодора Хинкова – служителят на реда, чиито фотоси станаха шлагер в обществените мрежи и медиите. Това обаче няма по какъв начин да ни спре да бъдем виновни хора и да продължим да вършим с човечност служебните си отговорности, добавя униформената.

Министерство на вътрешните работи продължава ангажираността си в името на публичния интерес и децата. За задачата в часовете, когато стартират и завършват занятията, както и в огромните междучасия, е засилено полицейското наличие в регионите към образователните заведения. Освен да наблюдават за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, униформените ще оказват помощ на пресичащите деца и на хора в рисково състояние . Същевременно се правят инспекции дали пътната маркировка, обозначаваща пешеходни пътеки, е опреснена и забележима при неприятни метеорологични условия, сложени ли са знаци на подобаващи места и осветени ли са секторите. При определяне на нередности ще бъдат направени сигнални писма и сезирани съответните общински администрации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР