Едва три процента от гражданите на САЩ мият правилно ръцете

...
Едва три процента от гражданите на САЩ мият правилно ръцете
Коментари Харесай

Ръцете трябва да се мият със сапун най-малко 20 секунди

Едва три % от жителите на Съединени американски щати мият вярно ръцете си, откри проучване, поръчано от държавното управление, заяви в. "Метро ".
Според американското министерство на земеделието 97 % от жителите на Съединени американски щати се отнасят повърхностно към този хигиеничен табиет заради бързане или неведение.
Специалистите са тествали за проучването 383 души в шест кухни в щата Южна Каролина. Заради неприятните хигиенични привички на участниците, половината от тях станали източник на болест с бактерии от суровото месо към солниците и аксесоарите за подправки. В 11 % от случаите било следено заразяване на дръжките на хладилниците, предава Българска телеграфна агенция.
Американските здравни управляващи предлагат ръцете да се мият със сапун минимум 20 секунди, като хубаво би трябвало да се обработят и противоположната страна на дланите, както и пространствата сред пръстите и под ноктите. Особено внимание би трябвало да се отдели на дланите.
След това ръцете би трябвало добре да се изплакнат и да се подсушат в чиста забрадка. Изследването откри, че доста постоянно се употребяват мръсни кърпи за ръце, което още веднъж заразява дланите, даже и след старателното им измиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР