Едва седем човека от 52-та, пътували в автобуса, който изгоря

...
Едва седем човека от 52-та, пътували в автобуса, който изгоря
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Проговориха част от оцелелите в ада на Струма - годеник спасил любимата си, секунди преди да я застигне смъртта

Едва седем индивида от 52-та, пътували в рейса, който изгоря на Автомагистрала „ Струма “, съумяха да се спасят. С голи ръце те счупили едно от задните стъкла на рейса и избягали на открито.

Всички те са настанени в болница „ Пирогов “ в София без заплаха за живота.

Македонското външно министерство заяви, базирайки се на информация от българските управляващи, че петима от тях са жители на Република Северна Македония, един на Сърбия и един на Белгия.

Рано сутринта във вторник в болничното заведение пристигнаха министър председателите на България и Северна Македония – Стефан Янев и Зоран Заев.

Сред оживелите в трагичния случай са млада двойка – Лулзим от Прешево и годеницата му Медина от Сопот, в Куманово. Те описват, че са били на предпоследната седалка. За тяхно благополучие Лулзим е бил безсънен сега на случая и осъзнал какво се случва.

Той споделя, че след експлоадирането на пожара съумял да счупи страничното стъкло на рейса, като по този метод протегнал ръка и издърпал годеницата си, която не можела да върви, тъй като били счупени двата й крайници. Двамата са настанени в „ Пирогов “, оповестява БГ Войс.

Във вторник в „ Пирогов “ отиде и посланикът на Сърбия Желко Йович, с цел да посети Лулзим Сюлеймани, който има сръбско поданство и оцеля след нещастието в България.

„ Въпреки пострадванията, той е оказал помощ за евакуацията на пътницте. Чувства се добре. Ще го навестявам постоянно “, написаха от посолството в Туитър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР