Eдва петима са санкционираните от екоинспекторите за паркиране на пясъка

...
Eдва петима са санкционираните от екоинспекторите за паркиране на пясъка
Коментари Харесай

Набезите с коли на плаж Болата край Каварна нямат край

Eдва петима са глобените от екоинспекторите за паркиране на пясъка на плаж Болата край Каварна. Той е в рамките на резерват „ Калиакра” и съгласно управляващите има непоколебим надзор, оповестява bTV.

Разрешени са визити с научна цел, прекосяване на хората по маркирани пътеки, само че не и паркиране на колите на пясъка.

„ Вчера имаше три реда коли тук, никой не взема мерки”, разяснява обаче един от почиващите. Плажуващите недоволстват и от джиповете, които стопират на брега, с цел да вадят лодките на рибарите.

Снимки на коли, заседнали във водата се появяват и в обществените мрежи. Сигнали до институциите обаче няма.

„ Има по-големи лодки и риболовци, които не са доста добросъвестни и вземат решение, че могат да влязат вътре във водата с високопроходимите си джипове, само че доста постоянно остават.

Пък като останат няма кой да ги изтегли и по-късно стартират да търсят помощ от нас. Като докараме трактор да го изкарат, снимат нас”, споделя кметът на Българево Георги Георгиев.

Според кметицата на Каварна Нина Ставрева резултат от санкциите няма: „ Ние още от 2017 година сме поели по пътя да се откри този правилник, за който всички жадуват и този плаж да бъде изваден от границите на резерват „ Калиакра”.

Риболовците пък упорстват да бъдат построени подходи за стартиране на лодките във водата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР