Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите -

...
Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите -
Коментари Харесай

Обсъждат екостикерите за автомобилите да отпаднат

Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите - към този момент се разисква те да отпаднат. Според депутати от четворната коалиция и омбудсмана Диана Ковачева  въздействието им върху чистотата на въздуха е противоречиво. В същото време - скоро всеки апарат в пункт за механически прегледи ще бъде обвързван автоматизирано с автомобилната администрация.

Целта на връзката сред пунктовете и системите на Автомобилна администрация е да се постави завършек на операциите при прегледите на колите. До края на януари системите би трябвало да са свързани и да стартират работа.

Колкото до екотикерите - от " Демократична България " са изпратили питане до транспортния министър за резултата от въвеждането им. Ако от юли до в този момент няма усъвършенстване в качеството на въздуха, упорстват да отпаднат.

Еко категорията за автомобила на Миодраг е най-високата – пета. Защото е електрически и най-безопасен за чистотата на въздуха. Избрал е да смени дизела с ток неотдавна. 

" Една от аргументите е, че там, където пребивавам в София врабчетата избягаха. Заради колите. Когато беше пандемията се върнаха ", изясни Миодраг Николич.

Мнението му е, че еко стикерите сега са безполезни, тъй като към момента не работят нискоемисионните зони в центровете на огромните градове. До лятото на най-замърсяващите коли би трябвало да се забрани да влизат там. А контролът ще е с камери.

" Нормално е да няма действително смяна. Тези стикери единствено седят по стъклата, нищо повече ", добавя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР